Μία φωτογραφία ντοκουμέντο από τη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά όπου βρήκε τραγικό θάνατο η 20χρονη Καρολάιν φέρνει στο φως της δημοσιότητας το MEGA.

Στη φωτογραφία φαίνεται καθαρά μία πεταμένη κάμερα στο σαλόνι του σπιτιού, την οποία πέταξε ο ίδιος ο συζυγοκτόνος προκειμένου να αποκρύψει ακόμη ένα στοιχείο που να αποδεικνύει την ενοχή του.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο MEGA ο δράστης αφού δολοφόνησε την σύζυγό του στο υπνοδωμάτιο, ξήλωσε και πέταξε στο πάτωμα την κάμερα που τον κατέγραφε στο σαλόνι.

Αυτό αποτελεί μόνο ένα μέρος του σατανικού σχεδίου του, καθώς ο γυναικοκτόνος είχε περίπου 2,5 ώρες προκειμένου να οργανώσει και να κρύψει κάθε ίχνος που αποδεικνύει πως αυτός είναι ο δολοφόνος.

Η δεύτερη φωτογραφία ντοκουμέντο με τη Μonopoly

Πάντως η συγκεκριμένη κάμερα δεν αποτελεί το μόνο ντοκουμέντο της σκηνοθεσίας που έστησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προκειμένου να παραπλανήσει τις Αρχές και να «ξεφορτωθεί» από πάνω του τις υποψίες πως αυτός είναι ο δολοφόνος.

Πρόκειται για το κουτί του επιτραπέζιου παιχνιδιού Monopoly, μέσα στο οποίο ο συζυγοκτόνος ισχυριζόταν για 37 ημέρες ότι είχε κρύψει 9.500 ευρώ τα οποία και άρπαξαν οι υποτιθέμενοι ληστές.

Οπως φαίνεται και στη φωτογραφία πρόκειται για το πειστήριο «36», από αυτά που έχει συλλέξει η αστυνομία από τη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Από τα παραπάνω στοιχεία αλλά και για πολλά ακόμη αποδεικνύεται πως είχε στήσει τόσο καλά το σχέδιό του που είχαν πεισθεί μέχρι και κάποιοι αστυνομικοί.

Σύμφωνα όμως, με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Βήμα, υπάρχουν ερωτηματικά που διατυπώνονται από πολλούς πρώην και νυν αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, για το εάν ο 33χρονος πιλότος είχε καταφέρει να παραπλανήσει ακόμα και τους έμπειρους αστυνομικούς. Η επιμονή για «ληστεία» και η έλλειψη «πίεσης» στον πιλότο, χαρακτηρίζουν το άγνωστο παρασκήνιο τις ημέρες ως την διαλεύκανση του γρίφου.

Έπεσαν «έξω» ή περίμεναν να τον «δέσουν»;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, δεδομένα της έρευνας, στοιχεία της δικογραφίας αλλά και οι έρευνες, στηρίζουν τους ισχυρισμούς των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ ότι ακόμα και οι αξιωματικοί «έπεσαν» στην παγίδα του Μπάμπη.

Δεν έδωσαν «βάση» στη μαρτυρία των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης 

Αρχικά αναφέρουν την επικήρυξη των «δραστών» με 300.000 ευρώ την οποία ακολούθησε μια ατέρμονη συζήτηση μεταξύ πολιτικών προσώπων με αναφορές για αλλοδαπούς ποινικούς που απελευθερώθηκαν με ευνοϊκούς νόμους. Κι αυτό παρ΄ ότι αστυνομικοί που έφθασαν πρώτοι στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, δήλωναν αμφιβολίες για το αν πρόκειται για ληστεία και τον ρόλο του πιλότου. Η μαρτυρία με τις λεπτομέρειες εκείνων των λεπτών που έφερε στο φως αποκλειστικά το live news, είναι χαρακτηριστική.

«Ο πιλότος φώναζε βοήθεια και με το που τον έλυσαν σηκώθηκε, πήγε πάνω από τη γυναίκα του για ένα δευτερόλεπτο δυο, και πήρε το παιδι. Ρώτησε, «πέθανε;» του είπαν «πάει, τελείωσε» και δεν έκανε καμία αντίδραση. Δεν αντέδρασε καθόλου σε σημείο που νομίζαν ότι δεν κατάλαβε πως το πάει τελείωσε, σημαίνει πως πέθανε. Καμία αντιδραση. Δεν τη σήκωσε καν. Τότε είπε στους αστυνομικούς με απόλυτη ψυχραιμία, «ρε παιδιά βάλαν το πιστόλι πάνω στο μωρό. Εγώ έμεινα ψυχραιμος γι αυτό δεν με σκότωσαν. Η γυναίκα μου δεν ηταν.»

Η επίμονη στο σενάριο της ληστείας – Έψαχναν παρόμοιες ληστείες 

Παρ’ ότι οι ερευνητές είχαν κάνει αυτοψία στο σπίτι κι είχαν ήδη εξετάσει τον 33χρονο πιλότο, ζητούσαν να ερευνηθούν και άλλες παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες. Μάλιστα, χρειάστηκε ειδική επιχείρηση στον Έβρο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη Γεωργιανού, σεσημασμένου διαρρήκτη που αρχικά, τον θεώρησαν ύποπτο για την δολοφονία.

Ζητούσαν λίστες αποφυλακισθέντων

Παράλληλα, είχαν αποστείλει σε σωφρονιστικά καταστήματα αιτήματα για τις λίστες αποφυλακισθέντων , προκειμένου να εντοπίσουν σε αυτές τους «αδίστακτους ληστές» και το βασικότερο.

Εκτιμούσαν ως φυσιολογική τη συμπεριφορά του πιλότου 

Παρ ότι μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης εξέφραζε απορίες για τις δηλώσεις του 33χρονου πιλότου, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία της συζύγου του, αρμόδιοι παράγοντες δήλωναν ότι δεν αμφιβάλουν για τα λεγόμενα του Μπάμπη κι ότι υπήρχαν εμπειρότατοι αξιωματικοί οι οποίοι θα εντόπιζαν αμέσως αν ο πιλότος έλεγε ψέματα. Μεταξύ εκείνων ωστόσο, που δεν είχε πείσει ο 33χρονος, ήταν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος εκτιμούσε ότι η συμπεριφορά του έχρηζε ανάλυση από ειδικούς.

Μάρτυρας υπεράνω υποψίας – Αρχικά τον είχαν αποκλείσει από ύποπτο

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος όλο αυτό το διάστημα στις δηλώσεις του, μετέφερε ένα κλίμα απόλυτης εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις Αρχές, γεγονός που ισχυροποιεί την άποψη ότι τουλάχιστον, αρχικά, οι έρευνες δεν στρέφονταν σε αυτόν.

Επέμεναν στην εκδοχή της ληστείας 

Ενδεικτική αυτής της «πίστης» στελεχών της ΕΛ.ΑΣ στην εκδοχή της «ληστείας» είναι οι συνεχείς διαρροές για σκίτσα, αναγνωρίσεις υπόπτων, για Αλβανούς και Έλληνες κακοποιούς, λίστες υπόπτων και παρόμοιες ληστείες.

Εκτιμούσαν ότι είχαν να κάνουν με «πανέξυπνους ληστές» 

Παρότι είχε διαπιστωθεί από τις πρώτες ημέρες ότι δεν υπήρχαν ευρήματα DNA , αποτυπώματα, βίντεο με κινήσεις «δραστών» και σαρώσεις για κινητά τηλέφωνα, συνέχιζε να υπάρχει η πεποίθηση για … «πανέξυπνους ληστές».

Ακόμη κι όταν τα ερωτήματα που έθετε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος όπως η ύποπτη λιποθυμία του πιλότου, κρίνονταν «άνευ σημασίας».

Έβαλαν σε «δεύτερη μοίρα» τα προβλήματα του ζευγαριού

Υπήρχε επιμονή στην εκδοχή της ληστείας παρότι οι αξιωματικοί είχαν στοιχεία από καταθέσεις, μεταξύ των οποίων και της συμβούλου ψυχικής υγεία τους ζευγαριού, ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού.

Δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες να κάνουν τον πιλότο να «σπάσει» νωρίτερα 

Τα πρώην και νυν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, εκτιμούν ότι οι αρμόδιοι αστυνομικοί, είχαν την ευκαιρία να κάνουν τον Μπάμπη να «σπάσει» και να ομολογήσει, αρκετές ημέρες πριν το κάνει. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπήρχε η πεποίθηση ότι ο πιλότος δεν είναι ένοχος.

Θα υπήρχε εξιχνίαση χωρίς τα ψηφιακά ευρήματα;

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η σκέψη του τι θα είχε συμβεί, εάν ο ψηφιακά…ίχνη του πιλότου, δεν πρόδιδαν τα βήματά του μέσα στο σπίτι την ώρα που εκείνος δήλωνε δεμένος και φιμωμένος.

Η σκέψη ότι η υπόθεση θα μπορούσε να μείνει ανεξιχνίαστη για μεγάλο χρονικό διάστημα προκαλεί ανατριχίλα.

«Μήπως η ΕΛ.ΑΣ άργησε ν’ αντιληφθεί το παιχνίδι του Μπάμπη;»

Το νέο στοιχείο που προστίθεται στην εξιχνίαση της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά, είναι το γεγονός ότι οι υποτιθέμενοι δράστες μπήκαν από το παράθυρο του υπογείου, σύμφωνα με την κατάθεση του δράστη. Ο ένας εκ των δραστών είχε περιγραφεί ως ευτραφής. Για ποιο λόγο μετά τη ληστεία να ξαναβγεί από το μικρό παράθυρο του υπογείου;

Αναφορικά στα λάθη της ΕΛ.ΑΣ. Ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα» και τα «ΝΕΑ», αναφέρει πως το λάθος και η καθυστέρηση ξεκίνησαν από την σκηνοθεσία του Μπάμπη. Όπως λένε οι αστυνομικοί πείστηκαν από όσους έκαναν την αυτοψία και ήταν πεποισμένοι ότι επρόκειτο αδιαμφισβήτητα για ληστεία.

Υπήρξε ενδιαφέρον της αστυνομίας μόνο από την αυτοψία, η αυτοψία τους οδήγησε ότι δεν υπήρχε «θέμα Μπάμπη» γι αυτό εξέταζαν το θέμα αυτό στο 1%. Ερευνούσαν μόνο για την περίπτωση της ληστείας.

Ενδεικτικό του προσχεδιασμού δεν είναι μόνο ότι αφαίρεσε την κάρτα στις κάμερες τρεις ημέρες πριν, αλλά και το γεγονός ότι περιέγραψε τη ληστεία με παρόμοιο τρόπο με τη ληστεία στο Αλεποχώρι το 2018.