Για τη δολοφονία που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και όχι μόνον, αυτή της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μίλησε στο Mega ο πολύ έμπειρος ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο κ. Λυκουρέζος, μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ανέλυσε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου και των συνηγόρων του, πως δεν είχε προσχεδιάσει το φόνο της άτυχης Καρολάιν.

«Ισχυρίζεται η υπεράσπιση ότι δεν πρόκειται περί προμελετημένου εγκλήματος, ότι είναι απρομελέτητο. Η λέξη ‘απρομελέτητο’ μαζί με τη λέξη ‘θόλωσε το μυαλό μου’, που είπε ο ίδιος, παραπέμπουν εμένα στο ‘βρασμό’. Ο ‘βρασμός ψυχικής ορμής’ προϋποθέτει μια αιφνιδιαστική, πολύ έντονη ψυχική και συναισθηματική υπερδιέγερση, που οδηγεί σε πλήρη διατάραξη και σύγχυση της συνειδήσεως και καταλύει την ήρεμη σκέψη», εξήγησε ο γνωστός ποινικολόγος.

Και προσέθεσε: «Εδώ έχουμε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Υποστηρίζεται ότι επειδή ομολόγησε, ανατρέπεται το ‘προμελετημένο’. Αυτό είναι ένα αίολο επιχείρημα. Αν πράγματι ήταν απρομελέτητο, δεν θα είχαμε αυτή την εκ των υστέρων κατασκευή, με ψυχραιμία και μεθοδικότητα, αυτού του ψευδούς οικοδομήματος. Ποια είναι η διάρκεια του ‘βρασμού’;», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Αναφορικά με τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, ο γνωστός δικηγόρος έκανε την πρόβλεψή του. Ανέφερε, συγκεκριμένα: «Δεν μπορώ να δώσω μια μονοσήμαντη απάντηση. Αυτό που αυτή την στιγμή μπορώ να προβλέψω, είναι ότι η όλη υπερασπιστική επιχειρηματολογία, όλοι οι άξονες, δεν θα μπορέσουν να πείσουν ένα δικαστήριο για να τον αντιμετωπίσει με τρόπο επιεική».

Τι θα πει στον ανακριτή ο πιλότος

Υπενθυμίζεται πως, αύριο Τρίτη, αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο 33χρονος πιλότος αναμένεται να δηλώσει μετανιωμένος και, κυρίως, να εστιάσει στην απουσία προμελέτης. Η υπερασπιτική του γραμμή, σύμφωνα με το στάδιο της προανάκρισης, αλλά και από όσα λέει ο συνήγορός του, θα σταθεί στο ότι δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα.

Νωρίτερα, καθ’ οδόν προς τη ΓΑΔΑ για να μιλήσει με τον εντολέα του, όπως είπε, μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο ο δικηγόρος του πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Αφού ανέφερε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως τα ελαφρυντικά για τον 33χρονο είναι «ένα πολύ μακρινό σενάριο», απέφυγε να απαντήσει για την ακριβή ώρα κατά την οποία αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης από την κάμερα της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, την ημέρα του φόνου.

Σχολίασε μόνον ότι ο εντολέας του «έδωσε σαφείς απαντήσεις, δικαιολογώντας και τους χρόνους», ενώ αναφορικά με την ιατροδικαστική έκθεση που γνωμάτευσε πως η άτυχη Καρολάιν κοιμόταν την ώρα που της αφαίρεσε τη ζωή ο 33χρονος σύζυγός της, ο κ. Παπαϊωαννίδης τόνισε πως ο πιλότος «δεν αρνείται το γεγονός, γι’ αυτό και δόθηκαν διευκρινίσεις με τη δεύτερη κατάθεσή του. Λέει ότι πράγματι κοιμόταν, ότι υπήρξε μεταξύ τους λογομαχία και στη συνέχεια προέβη στην πράξη».

Τέλος, στην ερώτηση εάν την Τρίτη, ενώπιον του ανακριτή, που θα αποφασίσει την προφυλάκιση ή μη του δράστη – όλα δείχνουν πως θα προφυλακιστεί, κάτι που άφησε να εννοηθεί και ο δικηγόρος του, μιλώντας στο Mega –  η υπεράσπιση του 33χρονου πρόκειται να παρουσιάσει κάποια νέα στοιχεία, ο κ. Παπαϊωαννίδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως τα στοιχεία «δεν θα ανατρέψουν τα δεδομένα, αλλά θα ενισχύσουν τις θέσεις του κατηγορούμενου».