Με αφορμή δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο 35χρονος που αναζητείται για τον βιασμό της 50χρονης καθαρίστριας στα Πετράλωνα, αποφυλακίστηκε με το «Νόμο Παρασκευόπουλου», ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι ο καταζητούμενος βγήκε από τη φυλακή επί Νέας Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση του Νίκου Παρασκευόπουλου

«Τα φερέφωνα της Νέας Δημοκρατίας επιμένουν να συκοφαντούν και να λερώνουν τη δημοκρατία, εκμεταλλευόμενα τον πόνο και την ανησυχία για τα θύματα των αποτρόπαιων εγκλημάτων στα Γλυκά Νερά και στα Πετράλωνα.

Η αλήθεια όμως, ως συνήθως, τους εκθέτει. Ο «Νόμος Παρασκευόπουλου» έχει λήξει αμετάκλητα από τις 28/8/2017.

Οι απολύσεις κρατουμένων πάντοτε γίνονται με τη νομοθεσία που εκάστοτε ισχύει. Στην περίπτωση των Πετραλώνων η σχετική απόλυση έγινε το 2020, επί Νέας Δημοκρατίας.

Η ευθύνη της τελευταίας για τη συστηματική διασπορά ψευδών είναι ιστορικά πρωτοφανής», αναφέρει ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ποιος είναι ο 35χρονος κατηγορούμενος

Ο 35χρονος καταζητούμενος, βίασε μια 50χρονη καθαρίστρια μέσα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας που είχε νοικιάσει στα Κάτω Πετράλωνα. Ο βιασμός της γυναίκας καταγγέλθηκε από την ίδια το Σάββατο (19.06.2021) αλλά μέχρι να φτάσει σημείο η αστυνομία -που σύμφωνα με κατοίκους καθυστέρησε- ο δράστης είχε διαφύγει.

Όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής έρευνες, ο 35χρονος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί το 2015 για βιασμό φοιτήτριας στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα είχε καταδικαστεί για βιασμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και κακοποίηση ζώου. Δεν έμεινε πολύ καιρό στη φυλακή όμως, καθώς αποφυλακίστηκε το 2020.

Ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. και χαρακτηρίζεται πολύ επικίνδυνο άτομο.

«Την βίασαν επτά φορές και την ξυλοκόπησαν»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της γυναίκας που έσπευσε να βοηθήσει την 50χρονη καθαρίστρια πολυκατοικίας στα Πετράλωνα, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού από ένοικο διαμερίσματος.

«Είμαι η πρώτη που είδα την γυναίκα. Την βρήκα την γυναίκα ημίγυμνη και με παραμορφωμένο το πρόσωπο της από τα χτυπήματα και ψυχολογικά ήταν χάλια», είπε η γυναίκα που αντιλήφθηκε πρώτη την 50χρονη να καλεί σε βοήθεια για να απεγκλωβιστεί από το διαμέρισμα του 35χρονου, ο οποίος την άρπαξε από το ασανσέρ.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, η ίδια η καθαρίστρια της αποκάλυψε, αφού βγήκε από το νοσοκομείο και πήγε στην Αστυνομία για να κάνει επίσημη καταγγελία ότι «επτά φορές την βίασαν και την ξυλοκόπησαν. Ήταν χάλια η γυναίκα, σκοτωμένη στο πρόσωπο».

«Η γυναίκα κατάφερε να βγει από το μπαλκόνι και να φύγει από το διαμέρισμα. Αυτός ήταν μέσα και μούγκριζε» συμπλήρωσε η γυναίκα και πρόσθεσε:

«Καθυστέρησε η Αστυνομία. Ήρθαν πάρα πολύ αργά. Ήρθε η Αστυνομία στις 10 το βράδυ. Αυτός θα περίμενε μέσα; Έφυγε από τον φωταγωγό, μετά από τον δεύτερο όροφο είναι ανοιχτός ο φωταγωγός».