Ανακαλύψτε μαζί με το «GEO», όλα τα συναρπαστικά μυστικά του πλανήτη:

Περιβάλλον, οικολογία, φύση, γεωγραφία, επιστήμες, παγκόσμια ιστορία σε ένα ταξίδι-εμπειρία, στα ανεξάντλητα θαύματα της μητέρας Γης.

 

Δείτε τον κόσμο με διαφορετική ματιά!

 

Σε αυτό το τεύχος:

 

Οι κρυμμένες ομορφιές της Ελλάδας.

Είναι μέρη στην Ελλάδα, που δεν γνωρίζουμε ότι υπάρχουν, μέρη που ίσως ακούσαμε  γι αυτά από αφηγήσεις φίλων, ή είδαμε σε κάποιες φωτογραφίες, μέρη πέρα από τα γνωστά και τα τετριμμένα. Γνωρίστε μαζί μας -ή θυμηθείτε- επτά μέρη της Ελλάδας που αξίζει φέτος το καλοκαίρι να επισκεφτούμε και να τα ανακαλύψουμε.

 

Οίκο-Πόλη: Το Παρίσι ανθίζει.

Η πόλη του έρωτα ανακαλύπτει την αγάπη της για τη φύση: δέντρα, κατακόρυφοι κήποι, μία όχθη του Σηκουάνα χωρίς αυτοκίνητα. Ένας πράσινος οδηγός για το Παρίσι που γίνεται όλο και πιο πράσινο.

 

Έξω από τα τείχη της Λισαβόνας.

Πολύ κοντά στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας βρίσκεται ο πιο όμορφος καλοκαιρινός προορισμός που μπορείτε να φανταστείτε –καταπράσινοι λόφοι, παραλίες του Ατλαντικού και μικρές πόλεις που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από το πιο πολύχρωμο παραμύθι.

 

Φωτογραφία: Οι λαοί του κόσμου.

Ο Jimmy Nelson φωτογραφίζει μέλη παραδοσιακών λαών και κοινωνιών σαν ήρωες -περήφανους, αλώβητους- συχνά αντίθετα με την καθημερινή τους πραγματικότητα. Πόσο παθιασμένες μπορεί να είναι οι φωτογραφίες; Πόση λαχτάρα μπορούν να κρύβουν;

 

Έντομα στην πόλη

 

Η θριαμβευτική πορεία των μεδουσών

 

Η μαγεία του Άνγκορ Βατ

 

Τεχνητή νοημοσύνη

 

Ψυχολογία: Η δύναμη της θετικής σκέψης