Σαντορίνη: Ανησυχία για τους Βρετανούς τουρίστες και τη μετάλλαξη Δέλτα

Μειωμένη κατά 50% η τουριστική κίνηση λόγω του «μπλόκου» της Βρετανίας και ανησυχία για την μετάλλαξη Δέλτα. Τι αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Αντώνης Ηλιόπουλος

Η νέα έξαρση κρουσμάτων στη Βρετανία έχει οδηγήσει τη χώρα σε παράταση των περιοριστικών μέτρων και περιορισμό στα ταξίδια προς το εξωτερικό, με αποτέλεσμα η τουριστική αγορά της Ελλάδας να έχει συρρικνωθεί.

Την ίδια στιγμή, στη Σαντορίνη που οι Βρετανοί τουρίστες καλύπτουν παραδοσιακά ένα μεγάλο κομμάτι της κίνησης, υπάρχει ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα, και για το πως θα αποφευχθεί η πιθανότητα διασποράς, όταν επιτραπούν τα ταξίδια.

«Η Σαντορίνη δεν έχει τις πληρότητες του Ιουνίου που είχε άλλα χρόνια, η πληρότητα είναι κάτω από 50%», είπε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνης Ηλιόπουλος.

Όπως τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, «η βρετανική αγορά, που είναι η δεύτερη αγορά για την Σαντορίνη, είναι ουσιαστικά κλειστή για εμάς.

Βέβαια, είδαμε ότι και στην Πορτογαλία που πήγαν οι Βρετανοί τουρίστες ότι έχουν προβλήματα τώρα με την ινδική μετάλλαξη. Πρέπει να το δούμε αυτό και να κάνουν όσοι φθάνουν έστω ένα τεστ».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης ανέφερε ότι το σημαντικό είναι «να τονιστεί ότι η Σαντορίνη είναι ένα «ασφαλές» νησί. Ήδη, το 70% του πληθυσμού της Σαντορίνης έχει εμβολιαστεί».

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι η εικόνα που υπάρχει είναι πως η σεζόν θα κυμανθεί λίγο πάνω από το 50% εκείνης του 2019.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία