Στους λόφους της Φρανκφούρτης, στην περιοχή Τάουνους συνεδρίασε από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην πρώτη του δια ζώσης συνεδρίαση από τον Μάρτιο του 2020.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσε, η συνάντηση αυτή επικεντρώθηκε στην προώθηση των συζητήσεων σχετικά με την αναθεώρηση της στρατηγικής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη ριζική αναδιάρθρωση της στρατηγικής της ΕΚΤ από το 2003.

Τα θέματα που εξετάστηκαν περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, τον ορισμό και τη μέτρηση της σταθερότητας των τιμών, το υποκείμενο αναλυτικό πλαίσιο, τον μεσοπρόθεσμο προσανατολισμό, τον ρόλο της αλλαγής του κλίματος στη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής και τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής ενημέρωσης.

«Ήταν καλό να συναντηθούμε ξανά αυτοπροσώπως, και οι λόφοι της Τάουνους ήταν η ιδανική τοποθεσία για επανασύνδεση μετά από μήνες μόνο διαδικτυακών συναντήσεων», δήλωσε η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. «Χαίρομαι που καταφέραμε να κάνουμε σε βάθος συζητήσεις και σημειώσαμε ικανοποιητική πρόοδο στη διαμόρφωση των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών της μελλοντικής νομισματικής πολιτικής».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα δημοσιοποιήσει το αποτέλεσμα της αναθεώρησης της στρατηγικής αφού λάβει επίσημες αποφάσεις, τονίζεται στην ανακοίνωση.