Κι όμως, η πρωταθλήτρια κόσμου… κόλλησε! Και μάλιστα εκεί που δεν περίμενε κανείς, στη Ferenc Puskas Arena, απέναντι στη μαχητική Ουγγαρία! Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν έμεινε στο 1-1 με τους Ούγγρους που πάλεψαν και έδωσαν τα πάντα για αυτή τη μεγάλη ισοπαλία που τους κρατάει μάλιστα και στο κόλπο της πρόκρισης!

Οι «τρικολόρ» έμειναν πίσω στο σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους από το γκολ του Φιόλα, ισοφάρισαν νωρίς με τον Γκριεζμάν, πίεσαν για την ολική ανατροπή, ωστόσο βρήκαν τον Γκουλάσι σε μία τρομερή ημέρα, καθώς ο τερματοφύλακας της Λειψίας έβαλε «στοπ» στα αστέρια της Γαλλίας και κράτησε το σκορ στο 1-1!

Έχασαν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» την πρόκριση στους «16» οι Γάλλοι που θα πάνε στην τελευταία αγωνιστική στον… τελικό κορυφής με την Πορτογαλία. Έγραψε ιστορία ο Γκριεζμάν, καθώς ανέβηκε στην τρίτη θέση των σκόρερ του Euro με επτά γκολ, πίσω μόνο από Ρονάλντο και Πλατινί που έχουν από 11 και 9 αντίστοιχα.

Με διάθεση η Ουγγαρία, ανέβηκε η Γαλλία

Η Ουγγαρία μπήκε με περισσότερη διάθεση, έχοντας το κοινό για ακόμη μία φορά στο πλευρό της, καθώς μετά τον αγώνα με την Πορτογαλία, αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η Ferenc Puskas Arena ήταν… φουλ!

Οι Γάλλοι ωστόσο έριξαν τον ρυθμό των γηπεδούχων και παράλληλα ανέβασαν τον δικό τους. Ο Κίλιαν Εμπαπέ… έτρεχε όλες τις φάσεις και οι «τρικολόρ» δημιουργούσαν συνεχώς κινδύνους. Πρώτα ήρθε η μεγάλη ευκαιρία του Μπενζεμά. Ο επιθετικός της Ρεάλ σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, ωστόσο ο Γκουλάσι έβγαλε τόσο την προσπάθεια του Μπενζεμά, όσο και το σουτ του Γκριεζμάν που ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο Εμπαπέ είχε την πρωτοβουλία σε κάθε φάση και λίγα λεπτά αργότερα άγγιξε το γκολ, με την κεφαλιά του όμως να περνάει ελάχιστα άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση ακολούθησε η μεγαλύτερη στιγμή των Γάλλων στο πρώτο μέρος, όταν ο Γκριεζμάν έβγαλε άψογα στον Εμπαπέ, αυτός έστρωσε με… μαγικό τακουνάκι στον Μπενζεμά ο οποίος αστόχησε εντελώς μόνος του και έστειλε την μπάλα άουτ!

Προβάδισμα στις καθυστερήσεις για τους Ούγγρους!

Ο… άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου μίλησε για ακόμη φορά… Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, οι Ούγγροι βρήκαν το γκολ από το… πουθενά! Ο Ρόλαντ Σάλαι έβγαλε στην πλάτη της γαλλικής άμυνας, ο Αντίλα Φιόλα κουβάλησε και πλάσαρε άψογα τον Γιορίς για το 1-0!

Ισοφάρισε ο Γκριεζμάν, κράτησε ο Γκουλάσι

Ίδια η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Γαλλία άρχισε να πιέζει από νωρίς για το γκολ της ισοφάρισης, με τον Πογκμπά να φτάνει κοντά σε δύο περιπτώσεις, χωρίς να βρίσκει δίχτυα. Η αλλαγή του Ντεμπελέ ανέβασε τον ρυθμό των «τρικολόρ», με τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα να σημαδεύει το δοκάρι.

Οι Γάλλοι βρήκαν τελικά το γκολ της ισοφάρισης. Ο Εμπαπέ έκανε το γύρισμα, ο Γκριεζμάν εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο της μπάλας και με ένα ωραίο πλασέ νίκησε τον Γκουλάσι για το 1-1 στο 66ο λεπτό.

Από εκεί και πέρα ανέλαβε ο τερματοφύλακας της Ληψείας, ο οποίος σταματούσε το κάθε σουτ, πραγματοποιώντας ίσως και την απόκρουση της διοργάνωσης στο σουτ του Εμπαπέ στα τελευταία λεπτά!

Το 1-1 έμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό και τους Ούγγρους να πανηγυρίζουν αυτή τη μεγάλη επιτυχία!

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Ατ.Ζαλάι, Φιόλα, Νέγκο, Ορμπάν, Νάγκι, Σέφερ (75’ Τσέρι), Κλαϊνχάισλερ, Μπότκα, Σαλάι, Αντ.Ζαλάι (26’ Νίκολιτς)

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ντιν, Κιμπεμπέ, Βαράν, Παβάρ, Πογκμπά (75’ Τολισό), Καντέ, Ραμπιό (57’ Ντεμπελέ, 88’ Λεμάρ), Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Μπενζεμά (75’ Ζιρού)