Για τα στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας της Καρολάιν από τον σύζυγό της μίλησε στο MEGA ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας,  Απόστολος Σκρέκας.

«Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η εξιχνίαση υποθέσεων, πόσο μάλλον τέτοιων εγκλημάτων, δεν είναι κάποια κινηματογραφική ταινία, ώστε να μαντέψουμε το τέλος της και δεν μπορεί κάποιος να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη με το ‘απλά δεν μου κολλάει’. Χρειάζονται στοιχεία και όταν αυτά τα στοιχεία συλλέχθηκαν από τις Αρχές και μπορούσαμε να κάνουμε μια διεισδυτική συζήτηση μαζί του, τότε μεταφέρθηκε από την Αλόννησο στην ΓΑΔΑ» ανέφερε αρχικά ο κ. Σκρέκας, υπογραμμίζοντας τον τρόπο που έδρασαν οι αξιωματικοί που είχαν αναλάβει την υπόθεση.

«Αναφορικά με τα στοιχεία που οδήγησαν στην παραδοχή της πράξης του, ήταν ένας συνδυασμός στοιχείων. Αρχικά έγινε μια μεγάλη έρευνα ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της ληστείας, δεν διαλέξαμε κάποια εκδοχή, αλλά τις εξετάσαμε όλες. Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ιατροδικαστική έκθεση και η έρευνα των στοιχείων στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Ομολόγησε πριν του παραθέσουμε τα στοιχεία»

«Ο ίδιος ομολόγησε τις πράξεις του με απόλυτη λεπτομέρεια όταν έφτασε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής» τόνισε ο κ. Σκρέκας, εξηγώντας ότι ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν είχε καταλάβει από τη μεταφορά του ότι οι αστυνομικοί είχαν στη διάθεσή τους τα στοιχεία που αποδείκνυαν την ενοχή του. «Πριν του παρατεθούν τα στοιχεία, ομολόγησε την πράξη του» πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε ο Απόστολος Σκρέκας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο καθ’ ομολόγιαν δράστης της δολοφονίας δεν μίλησε καθόλου με τους αστυνομικούς, καθώς εκείνοι δεν του απηύθυναν καθόλου το λόγο.