Με προορισμό την Ντόχα, όπου θα κυνηγήσει το εισιτήριο για το «Τόκυο 2020» μέσα από το τελευταίο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής, αναχωρεί αύριο (Σάββατο 19/06) ο Λευτέρης Πετρούνιας. Μαζί του στη διοργάνωση του Κατάρ, από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου, θα πάρει μέρος και ο Αντώνης Τανταλίδης.

Τους δύο Έλληνες πρωταθλητές θα συνοδεύσουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχός, ο γιατρός Οδυσσέας Παξινός, η φυσικοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς, ο διεθνής κριτής Νίκος Προβιάς, καθώς και ο Κώστας Χατζηζήσης ως αρχηγός της αποστολής.

O Λευτέρης Πετρούνιας θα αγωνιστεί στον προκριματικό των κρίκων την Τετάρτη (23/06), ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή (25/06), όταν και θα κριθεί η Ολυμπιακή πρόκριση.
Για να κατακτήσει το πολυπόθητο εισιτήριο, ο Έλληνας πρωταθλητής είναι υποχρεωμένος να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στην Ντόχα και μάλιστα με βαθμολογία 15,334 β. και πάνω στον τελικό του αγωνίσματος, προκειμένου να υποσκελίσει στην ειδική προ-Ολυμπιακή κατάταξη των κρίκων τον Κινέζο Λιου Γιανγκ.

Σε οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο, εφόσον δηλαδή ο Πετρούνιας δεν κερδίσει ή ακόμα και σε περίπτωση νίκης με χαμηλότερη βαθμολογία (15,333 β. και κάτω), το δικαίωμα πρόκρισης για το Τόκυο θα ανήκει κατά προτεραιότητα στον Κινέζο αθλητή, ο οποίος είχε αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα στο ξεκίνημα της σειράς των προ-Ολυμπιακών τουρνουά, εκμεταλλευόμενος την αναγκαστική απουσία του «άρχοντα των κρίκων» από τους τέσσερις πρώτους αγώνες (Νοέμβριος 2018 – Απρίλιος 2019), αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση που είχε κάνει στον ώμο.

Ωστόσο, ο 30χρονος πρωταθλητής πηγαίνει στον δυσκολότερο αγώνα των τελευταίων ετών -αν όχι ολόκληρης της καριέρας του- με πολύ καλές προϋποθέσεις, αφού στη φετινή επανεμφάνισή του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βασιλείας θριάμβευσε με βαθμολογίες υψηλότερες από τη ζητούμενη στην Ντόχα (είχε 15,400 β. στον τελικό και 15,366 β. στον προκριματικό), στέλνοντας μήνυμα ετοιμότητας ενόψει του τελευταίου προ-Ολυμπιακού τουρνουά.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Τανταλίδης θα συμμετάσχει στο έδαφος και τον πλάγιο ίππο την Τετάρτη (23/06), καθώς και στο άλμα την Πέμπτη (24/06), με τους τελικούς των αγωνισμάτων να διεξάγονται την Παρασκευή (25/06) και το Σάββατο (26/06) αντίστοιχα.

Ο 24χρονος αθλητής δεν έχει πιθανότητες κατάκτησης της Ολυμπιακής πρόκρισης, αλλά θα κυνηγήσει με αξιώσεις τη διάκριση σε καθένα από τα όργανα, όπως έκανε και στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.