Μάχη για την δεύτερη θέση – και σε περίπτωση ήττας της Ισπανίας για την πρώτη – θα δώσουν σήμερα Σουηδία και Σλοβακία, με «φόντο» την πρόκριση στους «16» του Euro.

Η μεν παρέα του γνώριμου στην Ελλάδα, Μάρκους Μπεργκ, καλείται να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, κόντρα στην Εθνική Ισπανίας, αφού μέσα από τον αμυντικό της προσανατολισμό πήρε και την «λευκή» ισοπαλία, κόντρα στο σχήμα του Λουίς Ενρίκε.

Πάντως σήμερα, η ομάδα του Γίανε Άντερσον, πιθανότατα δεν θα έχει την ίδια προσέγγιση απέναντι στους αντιπάλους της, δεδομένου του ότι στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής, η διαφορά δυναμικής ήταν μεγάλη.

Απέναντι της βρίσκει τους Σλοβάκους, οι οποίοι έκαναν την μεγάλη έκπληξη της πρώτης αγωνιστικής και – για την ώρα – φιγουράρουν πρώτοι, έπειτα από την νίκη τους κόντρα στην Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Αυτό που χρειάζονται σήμερα οι παίκτες Στέφαν Τάρκοβιτς είναι να πάρουν τουλάχιστον έναν βαθμό, ώστε να το εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες για μία θέση στην επόμενη φάση.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σουηδία: Όλσεν, Κραφτ, Ντάνιελσον, Λίντελεφ, Αουγκούστινσον, Σ. Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ, Ισάκ, Μπεργκ,

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Χρομάντα, Χάρασλιν, Χάμσικ, Μακ, Ντούντα.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γερμανός Ντάνιελ Σίμπερτ.

Η βαθμολογία του Group E:

1. Σλοβακία 3 (2-1)
2. Σουηδία 1 (0-0)
3. Ισπανία 1 (0-0)
4. Πολωνία 0 (1-2)

Επόμενη και τελευταία αγωνιστική:

Τετάρτη (23/6, 19:00)

Σουηδία-Πολωνία (Αγία Πετρούπολη)
Σλοβακία-Ισπανία (Σεβίλλη)