Οι κάτοικοι της Αλοννήσου ξεσπούν. Το νησί τους δεν μπορεί να σηκώσει το έγκλημα που καθ’ ομολογίαν του διέπραξε ο Μπάμπης. Ένα δικό τους παιδί, ένας συντοπίτης τους.

«Είναι πολύ δύσκολο για όλους μας. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε, προσπαθούμε να καταλάβουμε τον λόγο» λέει ο Γιάννης Τσώλης, οικογενειακός φίλος.

Όπως λένε, ποτέ το μυαλό τους δε θα μπορούσε να χωρέσει τη βαρβαρότητα που έζησε η Καρολάιν και το θέατρο που ακολουθούσε μετά.

«Σκεφτόμαστε μήπως είναι φάρσα».

Ήταν δύο δικά τους παιδιά, από δύο οικογένειες που σήμερα τις χωρίζει μία δολοφονία και τις ενώνει για πάντα ένα βρέφος, το παιδί της Καρολάιν και του Μπάμπη. Στο μνήμα της οι φίλες της θα αφήσουν δύο λουλούδια.

Στο σπίτι της Καρολάιν στην Αλόννησο, η μητέρα της πρέπει να σηκώσει το τεράστιο βάρος. Φίλοι σπεύδουν να της σταθούν. Στην Αλόννησο, οι κάτοικοι λένε πως στο πλευρό της είναι και ο αδερφός του Μπάμπη.

Ήταν τα παιδιά τους που τα έβλεπαν να γυρνάνε στους δρόμους του νησιού χέρι χέρι. Ήταν ο Μπάμπης που πέταγε με το ελικόπτερο πάνω από το λύκειο για να τον δει η Κάρολαϊν.

Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία

Μόλις στις 24 Μαΐου, 13 ημέρες μετά την φρικαλέα δολοφονία, η κάμερα του LIVE NEWS βρέθηκε στην Αλόννησο για να μιλήσει με τους ανθρώπους που ήξεραν τα δυο παιδιά.

Στην Αθήνα, ψίθυροι που ήδη φούντωναν άφηναν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, στην Αλόννησο όμως ούτε μπροστά στην κάμερα ούτε και off the record κανείς μπορούσε να ακούσει έστω και ως ενδεχόμενο πως είχε συμβεί κάτι άλλο από αυτό που έλεγε ο Μπάμπης για την εισβολή ληστών.

Παγωμένοι οι κάτοικοι της Αλοννήσου

Οι κάτοικοι του νησιού είναι παγωμένοι και φέρνουν στο μυαλό τους την σκηνή που στοιχειώνει την τραγωδία. Ο Μπάμπης αγκαλιάζει τη μητέρα της Καρολάιν λίγο πριν βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου.

Είναι τέτοιο το σοκ που ακόμα και τις πρώτες ώρες που η είδησή έγινε γνωστή, οι κάτοικοι δεν ήθελαν να αποδεχτούν την ομολογία του Μπάμπη.

Στη γειτονιά του πιλότου στην Αγία Παρασκευή, η σιωπή είναι κυρίαρχη. Τα στόματα κλειστά. Το αδιανόητο έγκλημα δεν μπορεί να γίνει κατανοητό. Η οικογένειά του δεν έχει βγει από το διαμέρισμα.

Όσο για τους γείτονες του ανθρώπου που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με την αποτρόπαια πράξη, δεν μπορούν να πιστέψουν πως το μωρό θα μεγαλώσει με το απίστευτο βάρος αυτής της τραγωδίας.

Κινούνταν περίεργα θα πουν από την άλλη, οι κάτοικοι στα Γλυκά Νερά.

Τώρα, όλοι περιμένουν να δουν την επόμενη πράξη του δράματος. Την τιμωρία που θα κληθεί να πληρώσει ο άνθρωπος που επιχείρησε να κοροϊδέψει τους πάντες.