Νέα επιβαρυντικά στοιχεία για τον Νίκο Παππά, απέστειλε,   ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, στην προανακριτική  επιτροπή της Βουλής, που διερευνά αδικήματα που τυχόν διαπράχθηκαν από τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Πρόκειται:

  • για SMS μεταξύ του επιχειρηματία και του πρώην Υπουργού Επικρατείας, μέσω των οποίων αποδεικνύεται ότι ο κ. Παππάς ήταν ο «μαέστρος» πίσω από την προσπάθεια δημιουργίας του ΣΥΡΙΖΑ channel, και
  • για τιμολόγια τα οποία καταδεικνύουν ότι ο κ. Καλογρίτσας χρηματοδοτούσε την εφημερίδα Documento.

Τα «νέα στοιχεία-φωτιά» , αναφέρουν οι ίδιες πηγές «επιβαρύνουν περαιτέρω» τον κ. Παππά και επιβεβαιώνουν ότι «έστελνε εκ μέρους του τον κ. Καλογρίτσα και του διασφάλιζε να βρει χρήματα και συνεταίρους για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ channel».

Τα νέα στοιχεία

Σύμφωνα με τις πηγές που πρόσκεινται στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ:

«ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε:

– SMS του κ. Παππά προς τον κ. Καλογρίτσα που του αναφέρει «Tony Lianos he will be waiting at ccc office at 9 am tomorrow» επισημαίνοντας του «γρήγορα» «αύριο πρωί», πράγμα που αποδεικνύει ότι ο κ. Παππάς κανόνισε συνάντηση του κ. Καλογρίτσα με τον κ. Λιανό της ccc πριν το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και την έκδοση της εγγυητικής, εκθέτοντας τον κ. Παππά που δήλωνε ότι δεν είχε σχέση με τις επαφές Καλογρίτσα ccc. Ο κ. Παππάς λοιπόν εμπλέκεται απόλυτα στην αφανή συνεργασία Καλογρίτσα CCC για τις τηλεοπτικές άδειες

– SMS του κ. Παππά προς τον κ. Καλογρίτσα όπου αρχικά αναφέρει «περιμένω τηλ» και εν συνεχεία «Μίλησα σε παίρνει τηλ σήμερα. Ζήτησε ο Κοντ να σε δει…… λέει ό, τι του πούμε (φουρλεμάδης)», πράγμα που αποδεικνύει ότι ο κ. Παππάς επικοινώνησε με τον κ. Κοντομηνά, ότι κανόνισε τη συνάντηση Καλογρίτσα Κοντομηνά και ότι είχε διασφαλίσει ότι ο κ. Κοντομηνάς θα κάνει «ό,τι του πούμε», επιβεβαιώνοντας ότι ο κ. Καλογρίτσας λειτουργεί με εντολές του κ. Παππά.

– Σειρά τιμολογίων που επιβεβαιώνουν τα όσα έχει καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή περί της χρηματοδότησης της εφημερίδας Documento από τον ίδιο με πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά».

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι «τα νεότερα στοιχεία ενδυναμώνουν όσα έχουν αποδειχθεί ήδη. Ο κ. Παππάς ενώ ήταν αρμόδιος υπουργός έστελνε εκ μέρους του τον κ. Καλογρίτσα και του διασφάλιζε να βρει χρήματα και συνεταίρους για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ channel».