Οι πτήσεις προς την Ελλάδα θα μπορούν από τις 28 Ιουνίου να πραγματοποιούνται βάσει του νέου διευρυμένου προγράμματος, που αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το Επιχειρησιακό Κέντρο της ρωσικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών, προς τις οποίες αυξάνεται ο αριθμός των πτήσεων από διεθνή αεροδρόμια σειράς ρωσικών πόλεων, καθώς εγκρίνονται οι σχετικές κατατεθειμένες αιτήσεις, που εκκρεμούσαν και πτήσεις θα μπορούν να πραγματοποιούνται πλέον προς την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τον Άραξο και τη Ζάκυνθο, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας. Λεπτομερή προγράμματα για τον αριθμό των πτήσεων αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

Οι λοιπές χώρες προς τις οποίες διευρύνεται το πτητικό πρόγραμμα είναι η Αυστρία, η Κροατία, η Φινλανδία, η Ελβετία, το Κατάρ, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, ενώ ξεκινούν και οι τακτικές πτήσεις προς Κύπρο, Ιταλία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Β.Μακεδονία, Ιορδανία, Τουρκία και ΗΠΑ.

Οι πτήσεις προς Τουρκία, η οποία απορροφά ετησίως μεγάλο μερίδιο του ρωσικού τουρισμού, εγκρίθηκαν σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, έπειτα από το πόρισμα ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που επιθεώρησε επιτόπου την κατάσταση και θα ξεκινήσουν από τις 22 Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ