Οι πρωταθλητές Κόσμου είναι εδώ! Στο μεγαλύτερο παιχνίδι των ομίλων του φετινού Euro, η Γαλλία έκανε… ποδαρικό με το δεξί, καθώς επικράτησε με 1-0 της Γερμανίας στην Allianz Arena χάρη στο αυτογκόλ του Ματς Χούμελς και έβαλε έτσι από νωρίς τις βάσεις για την πρόκριση τους στους «16».

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν ήταν πιο απειλητική στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, είδε να της ακυρώνονται οριακά δύο γκόλ, ωστόσο εκμεταλλεύτηκε το αυτογκόλ του κεντρικού αμυντικού της Ντόρτμουντ και έφτασε σε μία δίκαιη νίκη, ξεκινώντας έτσι ιδανικά στο… group of death!

Πρώτη ήττα σε πρεμιέρα Euro για τους Γερμανούς, μετά από επτά νίκες και πέντε ισοπαλίες!

Οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν και να απειλήσουν από νωρίς, με τη Γερμανία να κρατάει αρκετά ψηλά την άμυνα της από νωρίς και τη Γαλλία να προσπαθεί να παίξει με αντεπιθέσεις, κυρίως από την πλευρά του Εμαπέ.

Από εκεί ήρθε και η πρώτη κλασική ευκαιρία του παιχνιδιού. Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν κράτησε την μπάλα από αριστερά, έκοψε προς τα μέσα, σούταρε, ωστόσο ο Μάνουελ Νόιερ φώναξε «παρών» και έβγαλε σε κόρνερ χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα.

Στην επόμενη αμέσως φάση, οι «τρικολόρ» βρήκαν το γκολ που έψαχναν. Ο Πογκπμά άλλαξε το παιχνίδι με μία φοβερή μπαλιά με το εξωτερικό, ο Ερναντέζ έκανε το γύρισμα και ο Χούμελς την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, γράφοντας έτσι το 1-0 για τη Γαλλία στο 20ο λεπτό!

Αυτό ήταν το τρίτο αυτογκόλ της διοργάνωσης, καθώς με τον ίδιο τρόπο είχαν βρει δίχτυα, τόσο η Ιταλία στην πρεμιέρα με την Τουρκία, όσο και η Σλοβακία απέναντι στην Πολωνία, με το φετινό Euro να… ισοφαρίζει εκείνο του 2016 το οποίο είχε τα περισσότερα αυτογκόλ (3) ever!

Οι Γερμανοί προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοση τους, ωστόσο δεν μπόρεσαν να βρουν χώρους, με τον Γκουντογκάν να απειλεί στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, χωρίς να βάλει σε… μπελάδες τον Γιορίς.

Η «Νάσιοναλ Μάνσαφτ» ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος, με τον Χάβερτς και τον Μίλερ να αναλαμβάνουν και να πιέζουν μπροστά. Ο Γκνάμπρι είχε δύο καλές στιγμές, ωστόσο και στις δύο η άμυνα της Γαλλίας βγήκε αλώβητη.

Οι Γερμανοί είχαν την υπεροχή, τόσο στις φάσεις, όσο και στην κατοχή, ωστόσο η Γαλλία ήταν αυτή που σκόραρε! Ο Εμπαπέ εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Πογκμπά, «άδεισε» τους αντιπάλους του και έστιελε την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ, με το τέρμα ωστόσο να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ.

Οι «τρικολόρ» σκόραραν ξανά με τον Μπενζεμά στο 85ο λεπτό, με το γκολ όμως να ακυρώνεται και πάλι ως οφσάιντ, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ο Εμπαπέ ήταν πιο μπροστά από την άμυνα της Γερμανίας.