Απίστευτες σκηνές εκτυλίχτηκαν το βράδυ της Κυριακής σε παραλία της Γλυφάδας, όπου διοργανώθηκε κορωνοπάρτι με τουλάχιστον 2.000 άτομα. Μάλιστα, η κατάσταση ξέφυγε, με νεαρούς να βάζουν φωτιά σε ομπρέλες.

Στο σημείο έφτασε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με τη συνδρομή έξι πυροσβεστών και δύο οχημάτων. Ωστόσο, όταν οι νεαροί είδαν τους πυροσβέστες, άρχισαν να πετούν πέτρες στους άνδρες της Πυροσβεστικής, με αποτέλεσμα το ένα από τα δύο οχήματα της Υπηρεσίας να υποχωρήσει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποιοι από τους νεαρούς έμειναν στο σημείο μέχρι το πρωί, διατηρώντας τη φωτιά που είχαν ανάψει και καταστρέφοντας όλες τις ομπρέλες.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε για το θέμα ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

«Η στεναχώρια μας είναι διπλή. Πάνω από 2.000 νέα παιδιά συγκεντρώθηκαν εδώ και δεν υπήρχε η τήρηση των κανόνων για την πανδημία, δε φορούσαν μάσκες, δεν τηρούσαν αποστάσεις. Το δεύτερο που μας πίκρανε είναι ότι έδειξαν μεγάλη έλλειψη σεβασμού στην προσπάθειά μας. Κάηκαν πάνω από 60 ομπρέλες, οι κάδοι των απορριμμάτων, εκσφενδόνισαν αντικείμενα στους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο. Η πλειοψηφία των παιδιών ήταν ανήλικα, και θέλουμε να απευθύνουμε έκκληση και στις οικογένειες των παιδιών αυτή την περίοδο να αναλάβουμε όλοι την ατομική μας ευθύνη», είπε ο κ. Παπανικολάου.

«Από το Πάσχα φέτος οργανώσαμε την παραλία μας, και είπαμε στον κόσμο να έρθει στην παραλία, αντί στις πλατείες. Αυτό λειτούργησε πολύ καλά. Έχουμε συνεχόμενη παρουσία με τη δημοτική αστυνομία και τη φύλαξη που έχουμε στις μαρίνες και ο στόχος μας είναι να μην έχουμε περαιτέρω φύλαξη. Είναι ελεύθερη η παραλία και έτσι θέλουμε να παραμείνει», πρόσθεσε ο ίδιος.