Σε ένα ματς που χάθηκαν πολλές κλασικές ευκαιρίες, Ισπανία και Σουηδία έμειναν στο 0-0, με τον γκολκίπερ των Σουηδών, Ρόμπιν  Όλσεν να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση. Έτσι η αντίπαλος της Εθνικής μας στα προκριματικά του Μουντιάλ έμεινε στο μηδέν και δεν κατάφερε να νικήσει την Σουηδία.

Οι δύο ομάδες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να… μην στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, με τους Μορένο και Μπεργκ να χάνουν ανεπανάληπτα τετ α τετ, και γενικά κανέναν παίκτη να μην μπορεί να βρει τον δρόμο προς την εστία.

Δεν χωρά πάντως αμφιβολία για τον MVP της αναμέτρησης κι αυτός ήταν ο τερματοφύλακας της Σουηδίας, Ρόμπιν Όλσεν ο οποίος έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ισπανία να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, φτάνοντας την κατοχή κοντά στο 83%, απέναντι σε μια Σουηδία που περίμενε πίσω από τη μπάλα, με στόχο να βρει τη στιγμή της για να απειλήσει την αντίπαλη ομάδα. Οι «φούριας ρόχας» δημιούργησαν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες, χωρίς όμως κάποια από αυτή να ανησυχήσει πραγματικά τον Ρόμπιν Όλσεν.

Η μεγαλύτερη φάση πάντως για το σύνολο του Λουίς Ενρίκε ήρθε στο 38′ με τον Μοράτα να βρίσκεται τετ α τετ με τον Σουηδό τερματοφύλακα, μετά το τραγικό λάθος του Ντάνιελσον, καταφέρνοντας να αστοχήσει από πολύ πλεονεκτική θέση.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως είχαν και εκείνοι τη στιγμή τους με τον Ισάκ στο 43′, αφού έπειτα από την πάσα του Μπεργκ, ταλαιπώρησε τον Λαπόρτ, σούταρε, όμως ο Γιορέντε έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και στη συνέχεια στον Σιμόν που μπλόκαρε. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με χωρίς σκορ, με το 0-0 να παραμένει.

Περισσότερα σε λίγο…