Σε εγρήγορση βρίσκονται ξανά οι κάτοικοι της Ραφήνας, καθώς δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη του άνδρα που κατηγορείται πως πήγε να επιβιβάσει με τη βία μια 13χρονη στο αυτοκίνητό του, ένα λευκό βαν κινείται ύποπτα στην περιοχή πλησιάζοντας ανήλικα παιδιά.

Ορισμένοι μάλιστα προειδοποιούν για την ύπαρξη του λευκού βαν και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ώστε τα παιδιά να είναι υποψιασμένα και να αντιδράσουν.

Δύο εβδομάδες μετά την απόπειρα αρπαγής της 13χρονης στη Ραφήνα και τα περιστατικά φαίνεται πως δεν τελειώνουν εδώ. Παιδιά στην κάμερα του MEGA μιλούν για ένα ύποπτο άσπρο βανάκι που κινείται στην περιοχή με τον οδηγό του να προσεγγίζει ανήλικες μαθήτριες.

«Έχω δει ένα άσπρο βανάκι που απλά περνάει στην περιοχή και έχει ακουστεί ότι παίρνει παιδιά», «Ένα βανάκι ακολουθεί κάποια παιδιά και έχουν πει ότι προσπαθεί να τα αρπάξει» αναφέρουν κάποια από τα παιδιά, ενώ οι μεγαλύτεροι εκφράζουν την ανησυχία τους για τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Αναζητούν και άλλα θύματα

Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε τα στοιχεία και τη φωτογραφία του 48χρονου στη δημοσιότητα που αποπειράθηκε να αρπάξει την 13χρονη, ενώ εκείνη γυρνούσε με το ποδήλατο στο σπίτι της.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι έχει προσπαθήσει να αρπάξει και αλλά παιδιά στο παρελθόν. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί είχαν κατασχέσει το κινητό και το λαπτοπ του και έψαχναν για πορνογραφικό υλικό.

Ο δράστης την καταδίωκε για περισσότερα από 20 λεπτά. Το 13χρονο παιδί όμως αντέδρασε άμεσα έβαλε τις φωνές και με τη βοήθεια των γειτόνων ο 48χρονος συνελήφθη μία ώρα μετά στην Παλλήνη.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει μάλιστα και υπνωτικά χάπια στο αυτοκίνητο του, ενώ ο 48χρονος που έχει προφυλακιστεί είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές καθώς παρίστανε τον λογιστή αρπάζοντας από ηλικιωμένους τις συντάξεις τους.