Την απόφαση του Δικαστηρίου που κηρύσσει παράνομη την απεργία των εκπαιδευτικών, σχολίασε η υπουργός Παιδείας εκφράζοντας την ικανοποίησή της.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή μας, έκρινε παράνομη την αυριανή απεργία στο βαθμό που θα επηρέαζε τις Πανελλαδικές. Χαίρομαι πολύ που οι εξετάσεις των παιδιών μας θα πραγματοποιηθούν χωρίς εμπόδια. Θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την προσπάθειά τους για το μέλλον που ονειρεύονται.

Διευκρινίζεται ότι το Δικαστήριο έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική α) συνολικά σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και υπαλλήλων του ΥΠΑΙΘ που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές (όχι μόνο ως τις 10 πμ) και β) ως τις 10 πμ σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει ήδη, πριν τη προσφυγή της υπουργού στη Δικαιοσύνη, την εξαίρεση των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στις πανελλαδικές εξετάσεις αίτημα που το αποδέχτηκε η ΑΔΕΔΥ. Το ίδιο συνέβη και με τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ που θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας μετά τις 10πμ.