Εντός της ημέρας, αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου επί της προσφυγής που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας για τη αυριανή απεργιακή κινητοποίηση.

Οι νομικοί εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών προσκόμισαν στο δικαστήριο τα δελτία τύπου των ομοσπονδιών και των σωματείων εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τις τροποποιήσεις στις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να μην διαταραχτεί η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου ανέφεραν «δεν έχουμε εξουσιοδότηση να παραιτηθούμε από την αγωγή. Πάση θυσία πρέπει να γίνουν οι πανελλήνιες και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ρητά με δικαστική απόφαση».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ αντέτειναν ότι ήδη έχει ληφθεί απόφαση να εξαιρεθούν από την απεργία οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και οι υπάλληλοι του Υπ. Παιδείας και ότι τα σωματεία εργαζομένων στα  ΜΜΜ δεσμεύονται από τα όσα έχουν ήδη ανακοινώσει για τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια και ζήτησαν η αγωγή να απορριφθεί ως άνευ αντικειμένου.