Αναβολή στην «Ημέρας Ελευθερίας» κατά… τέσσερις εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τις 19 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, σε συνέντευξη Τύπου.

Η εν λόγω απόφαση οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων μετά την ευρεία διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, γνωστή και ως «ινδική μετάλλαξη».

Μπορεί ο οδικός χάρτης για την έξοδο από τους περιορισμούς κατά του κοροναϊού είχε ως ημερομηνία ορόσημο την 21η Ιουνίου, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει στην παράταση των μέτρων έως τις 19 Ιουλίου, λόγω της ευρείας διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα, με τον Μπόρις Τζόνσον να διαβεβαιώνει ότι είναι εφικτός ο τερματισμός των μέτρων εκείνη την ημερομηνία.

Η κυβέρνηση είχε αφήσει να διαφανεί τις τελευταίες ημέρες ότι μια αναβολή ήταν ιδιαίτερα πιθανή. Ως εκ τούτου, συνεχίζονται οι περιορισμοί της κατ’ οίκον εργασίας, όπως και στον αριθμό των ατόμων σε συγκεντρώσεις, τόσο στα σπίτια, όσο και στις παμπ και τα εστιατόρια.

Στην έναρξη της συνέντευξης Τύπου, ο Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί να επιταχύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα σε άτομα άνω των 18 ετών, ενώ ανακοίνωσε ότι από αύριο θα κληθούν να εμβολιαστούν τα άτομα ηλικίας 23-24 ετών.