Κατανοητό οι προβολείς να πέφτουν στην πρώτη ομάδα. Αγωνιστικά ο Μαρτίνς και οι παίκτες του «ανεβάζουν» τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Τον καθιέρωσαν ως μια από τις σταθερές δυνάμεις, ομάδα που κανείς δεν νοιώθει άνετα να τον βρίσκει μπροστά του. Για την Ελλάδα δεν χρειάζονται πολλά-πολλά. Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας, ακόμη και με… εξυγίανση καταγράφουν την μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού από όλους τους υπόλοιπους.

Ο Ολυμπιακός είναι ευρωπαϊκή ομάδα με ένα οργανόγραμμα που δεν έχει τίποτα απολύτως να ζηλέψει από τις μεγάλες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου.

Η κυριαρχία του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα αποτυπώνεται περίτρανα στον ελληνικό χώρο. Ένας Ολυμπιακός που στη «χρυσή» εποχή του Βαγγέλη Μαρινάκη, από το 2010 και μετά έχει πετύχει κάτι ξεχωριστό. Και δεν μιλάμε απλά για τα όσα έχει καταφέρει έξω από τα σύνορα η πρώτη ομάδα.

Ο Ολυμπιακός εδώ και μια δεκαετία δουλεύει όπως όλοι οι top class σύλλογοι. Ο Ολυμπιακός γίνεται παγκόσμιος μέσα από την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία και το δίκτυο των σχολών του που έφτασε και στο Ροζάριο της Αργεντινής όπως έγινε επίσημα γνωστό σήμερα.

Το όραμα του Βαγγέλη Μαρινάκη, να δημιουργήσει ο Ολυμπιακός ισχυρές Ακαδημίες ώστε να μπορεί να βγάζει δικά του παιδιά που θα παίζουν στην πρώτη ομάδα έχει γίνει πραγματικότητα.

Μια ματιά άλλωστε στο ρόστερ του Ολυμπιακού αλλά και σε άλλα παιδιά που έπαιξαν στην πρώτη ομάδα και τώρα παίζουν στο εξωτερικό, πείθει. Ο Ολυμπιακός που σάρωσε την Ελλάδα με δεκάδες σχολές σε όλα τα πλάτη και τα μήκη, κάτι που του προσφέρει την δυνατότητα να έχει «μάτια» σε όλη την επικράτεια, κατάφερε να κάνει κάτι εντυπωσιακό για ελληνικό σύλλογο. Να έχει πλέον σχολές σε όλο τον κόσμο, εσχάτως στην Αργεντινή και το Ροζάριο.

Ο Ολυμπιακός που γίνεται πασίγνωστος σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου πλέον. Με σχολές από την Σουηδία έως τον Καναδά, και από τις ΗΠΑ έως το Ντουμπάι. Μικρά παιδιά θα μεγαλώνουν με τον δαφνοστεφανωμένο στο στήθος, όχι στον Πειραιά και σε όλα τα σημεία της Ελλάδας. Όχι απλά στην Κύπρο. Αλλά σε όλο τον κόσμο!

Πως έχει σχολή στην Ελλάδα η Άρσεναλ για παράδειγμα; Αυτό ακριβώς κάνει ο Ολυμπιακός με απόλυτη επιτυχία σε όλο τον κόσμο κάνοντας την ερυθρόλευκη ριγωτή πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο. Και αυτό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για τον κορυφαίο ελληνικό σύλλογο!

Πηγή: to10.gr