Ψηφιακό άλμα: Τα 450 έργα που θα αλλάξουν την ζωή μας

Τι περιλαμβάνει η Βίβλος ψηφιακού μετασχηματισμού – Πότε και πώς θα αλλάξει την καθημερινότητά μας – Τα έργα τα οποία υλοποιούν τη στρατηγική για το άλμα στο μέλλον

Η πανδημία μάς έδωσε, από την άνοιξη του 2020, μια ισχυρή γεύση της «ψηφιακής» καθημερινότητας που έως τότε φάνταζε εικόνα από το μέλλον. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπήκε σε fast forward και η χώρα μας, σε πείσμα όσων και οι ίδιοι πιθανώς περιμέναμε, έκανε άλματα που αναγνωρίζονται και διεθνώς.

Πολίτες, επιχειρήσεις και Δημόσιο βρήκαμε τρόπο να «επικοινωνούμε» από απόσταση. Ωστόσο ο ψηφιακός μετασχηματισμός μόλις ξεκίνησε. Το ευρωπαϊκό μονοπάτι της ανάκαμψης από τις συνέπειες της COVID-19 είναι στρωμένο με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο αμιγώς ψηφιακός πυλώνας του σχεδίου Ελλάδα 2.0 κατευθύνει 2,13 δισ. ευρώ σε digital δράσεις, όμως η ψηφιοποιήση διαπερνά και τους υπόλοιπους πυλώνες.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχοντας ήδη στα χέρια το δικό του εγχειρίδιο, που δεν είναι άλλο από τη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, οδηγεί την Ελλάδα στο ψηφιακό μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία