Ακόμη μία ημέρα με έντονα καιρικά φαινόμενα θα είναι η σημερινή. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στην Πελοπόννησο και τη Στερεά, καθώς και στην Κρήτη.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στη Μακεδονία και τη Θράκη και τη νύχτα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, από το απόγευμα έως 5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 5 και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Το βράδυ τα φαινόμενα στη Θεσσαλία θα συνεχιστούν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ στα βόρεια, βορειοδυτικοί τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, που από τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.