Συναγερμός έχει σημάνει στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κοροναϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί 15 κρούσματα. Πρόκειται για 14 κρατούμενους και έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, οι οποίοι αν και θετικοί στον κοροναϊό, δεν έχουν ακόμα εμφανίσει συμπτώματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο σωφρονιστικός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ οι κρατούμενοι έχουν απομονωθεί από τους υπόλοιπους, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα, tempo24.

Θετικός και ο Νίκος Παλαιοκώστας

Ανάμεσα στους 14 κρατούμενους που εντοπίστηκαν θετικοί είναι και ο Νίκος Παλαιοκώστας.

O 61 ετών βαρυποινίτης αντιμετωπίζει ήδη πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Μάλιστα, δεδομένων των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει έχει τεθεί σε καραντίνα στο κελί του.

Η κατάσταση προκαλεί μεγάλη ανησυχία, τόσο στη διοίκηση της φυλακής και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όσο και στους ίδιους τους κρατούμενους, ενώ την ίδια ώρα ακόμη άγνωστο παραμένει πως ο κορονοϊός κατάφερε να «τρυπώσει» στις φυλακές.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο αριθμός των κρουσμάτων, συναγερμός έχει σημάνει και στον ΕΟΔΥ για την ιχνηλάτηση των επαφών τους μέσα στις φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Φεβρουαρίου, εντοπίστηκαν κρούσματα στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου, τα οποία σε λίγες μέρες είχαν πολλαπλασιαστεί, φτάνοντας τα 100, σύμφωνα με την ίδια πηγή.