«Ενας γνωστός Αλβανός κρατούμενος  ανέλαβε αρχικά να σκοτώσει τον  Ν.  Κορφιάτη κατ’ εντολή αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ αλλά η υπόθεση διέρρευσε και ο Αλβανός  απλά έφαγε τα λεφτά του αστυνομικού. Ετσι ο Κορφιάτης ήρθε σώος και αβλαβής στο δικαστήριο στην Πάτρα, έδωσε κατάθεση στις 21/01/2019 και στις 31/01/2019 ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ  άκουσε ποινή -ταβάνι από το δικαστήριο. Ο  αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ  προσπάθησε με έναν άλλο Αλβανό να κάνει τη «δουλειά» . Όμως ατύχησε, γιατί ο Αλβανός  δολοφονήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύντομα    όμως θα πληρώσει ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ  νέους δολοφόνους κατά του Κορφιάτη, αφού έχει κρυμμένα σε  συγγενείς του 1.200.000 ευρώ μετρητά από ληστείες, κλοπές, σκευωρίες στις δικογραφίες και εμπόριο ναρκωτικών στη Ζάκυνθο , τα οποία «καβάτζωσε» μαζί με άλλους Έλληνες ποινικούς του νησιού. Με το κινητό τηλέφωνο αυτό ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ  έστελνε γραπτά μηνύματα για τα εγκλήματα που έκανε και που θα κάνει στο μέλλον, μόλις αποφυλακιστεί και ειδικά για το πως και με ποιον θα ληστεύει μηχανήματα αυτόματης ανάληψης Α.Τ.Μ! Το κινητό αυτό τηλέφωνο του το αποσπάσαν βιαίως και μέσα του βρήκαν οι κρατούμενοι, όλα τα μηνύματα που έστελνε ακόμα και σε αστυνομικούς της Ζακύνθου. Τα μηνύματα από τους κρατούμενους έφτασαν στα χέρια του Διονυσίου Κορφιάτη».

Η έγγραφη αυτή αναφορά-καταγγελία  από «στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ» που στάλθηκε προ δύο περίπου ετών σε κεντρικές υπηρεσίες των αρχών ασφαλείας-κι ανάμεσα σε αυτές την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία – μπαίνει εκ νέου στο «μικροσκόπιο» της  Αστυνομίας για την πλήρη διαλεύκανση των «συμβολαίων  θανάτου»  στην Ζάκυνθο αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σε μία αναφορά που φαίνεται να αναδεικνύει -όπως παρουσιάζει «Το Βήμα»- το παρασκήνιο των εγκληματικών επιθέσεων  στο νησί και το εύρος της δράσης του οργανωμένου εγκλήματος. Σημειώνεται ότι προ ολίγων ημερών η Ασφάλεια Αττικής προχώρησε στη διαλεύκανση της δολοφονίας –τον Ιούνιο του 2020 στην  περιοχή Λιθακιά Ζακύνθου- της συζύγου του μνημονευόμενου επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη, ο οποίος έπεσε κι αυτός νεκρός από σφαίρες αγνώστων πριν δύο μήνες,  στο «Φιόρο του Λεβάντε».

Για τη δολοφονία της συζύγου του Διονύση Κορφιάτη κατηγορήθηκε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που καταγράφεται στην προαναφερόμενη καταγγελία (σσ είχε φυλακισθεί για συμμετοχή σε ληστεία επιχειρηματία με λεία 600.000 ευρώ με βασικό μάρτυρα κατηγορίας τον Δ. Κορφιάτη)  αλλά κι ορισμένοι από τους ποινικούς  του   νησιού που φέρεται να   συνεργάζονται με αυτόν.

Με ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες να εκτιμούν ότι η εν λόγω έγγραφη αναφορά που φαίνεται να υπογράφει το άγνωστο «στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ» έχει συνταχθεί από τον ίδιο τον Διονύση Κορφιάτη. Με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το εύρος   των γνώσεων του για τις παράνομες ενέργειες και συνεννοήσεις  Ελλήνων και αλλοδαπών κακοποιών στην Ζάκυνθο  αλλά και στις φυλακές της χώρας. Μάλιστα ο Δ. Κορφιάτης σε μήνυση που είχε συντάξει τον Δεκέμβριο του 2020 είχε προσδιορίσει με απόλυτη ακρίβεια τους δράστες της δολοφονίας της συζύγου του, κάτι που επιβεβαιώθηκε πλήρως από την πρόσφατη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. Τα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο ο Δ. Κορφιάτης να είχε αντλήσει τις πληροφορίες από το ίδιο άτομο εκ των «έσω» της συμμορίας που υποβοήθησε τώρα και τις αρχές για να εξιχνιάσουν  την δολοφονία   της συζύγου του.  Κι έτσι οι αστυνομικοί επανεξετάζουν αναλυτικά, αποκαλυπτικά  κείμενα που φέρεται να είχαν συνταχθεί από τον ίδιο τον δολοφονηθέντα  παλαιότερα. Ετσι  ώστε να προσδιορισθεί ποιοι μπορεί να ήταν οι  ηθικοί και οι φυσικοί αυτουργοί και του «συμβολαίου θανάτου» σε βάρος του.

Όπως ενδεικτικά λοιπόν σημειώνεται στην ίδια αποκαλυπτική καταγγελία « οι συζητήσεις γίνονταν από μεριάς του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ κι από το καρτοκινητό της Φυλακής Κορίνθου όπου εξέτιε επίσης την ποινή του. Από αυτό το καρτοκινητό κινούνται δεκάδες «ενορχηστρώσεις» κακουργημάτων, εκβιασμών, συμβολαίων θανάτου, ξεπλύματος χρήματος με γνωστό του πρόσωπο. Οπως κι επικοινωνίες με άλλους επίορκους αστυνομικούς εν ενεργεία στη Ζάκυνθο και στήσιμο καινούργιων κλοπών και ληστειών με πρωταγωνιστές «νέους φίλους» του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ  από τη φυλακή οι οποίοι τελειώνουν την ποινή τους».

Επίσης στην ίδια αναφορά που φαίνεται σαν μακάβρια πρόβλεψη των δραματικών γεγονότων που θ’ ακολουθήσουν «ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ  εξεμάνη  από αυτή τη δικαστική ήττα (σσ. την πολύχρονη καταδίκη του για την ληστεία), και τώρα έχει στραφεί κατά του Κορφιάτη , με παρανοϊκές και αρρωστημένες σκέψεις, να σκοτώσει τον ίδιο, τα παιδιά του και γενικά να στραφεί κατά της οικογένειάς του»!

Σημειώνεται ότι ο ίδιος επιχειρηματίας είχε προχωρήσει το 2017 και σε άλλη έγγραφη καταγγελία  όπου σημείωνε  «άλλοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι προστάτες σε κλαμπ του νησιού όπου γίνεται η μεγαλύτερη διακίνηση ναρκωτικών και λαμβάνουν μερίδιο από τους ναρκεμπόρους. Τα ναρκωτικά συγκεντρώνονται σε πρώτη φάση σε διαμέρισμα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Στην ίδια παρέα των βασικών μελών του οργανωμένου εγκλήματος στη Ζάκυνθο έχει ενταχθεί και άτομο που έχει κατηγορηθεί για αιματηρή επίθεση κατά δύο βρετανών τουριστών στον Λαγανά».