Γεννημένη στα Άνω Άκρια της Κρήτης από γονείς αγρότες, κέρδισε στο βρετανικό σόου μαγειρικής σε ηλικία 61 ετών, όταν πήρε σύνταξη ως τραπεζική υπάλληλος.

Πρόκειται για την Ειρήνη Τζώρτζογλου, την ελληνίδα νικήτρια του βρετανικού «MasterChef» η οποία μίλησε στο «Πάμε Δανάη!».

Η δημοφιλής σεφ είναι η απόδειξη ότι ο άνθρωπος αξίζει να κάνει όνειρα και όχι σχέδια, αφού η ζωή κάνει πάντα την ανατροπή στο παρά πέντε!

«Ένα θαύμα ήταν όλο αυτό. Ακόμα και τώρα θεωρώ ότι ζω ένα θαύμα, για όλη μου τη ζωή. Πρέπει να φτάσει κανείς στη δική μου ηλικία, να κάνει μια ανασκόπηση, για να καταλάβει ότι κάθε βήμα έχει ένα σκοπό να μας πάει εκεί που πρέπει», είπε η Ειρήνη Τζώρτζογλου.

«Είχα αποφασίσει με τον σύζυγό μου να φύγουμε από το Λονδίνο για περνάω λίγο περισσότερο χρόνο με τη μητέρα μου και για να χαρούμε τη ζωή μας. Μεταφερθήκαμε σε ένα μικρό χωριό, ήταν πολύ όμορφα, αλλά άρχισα λίγο να βαριέμαι. Όταν δουλεύεις πολύ έντονα και ξαφνικά πας στη σύνταξη στα πενήντα, βαριέσαι. Και έτσι πήγα στο MasterChef. Έχουν κερδίσει και άλλες γυναίκες το βρετανικό MasterChef», ανέφερε σχετικά με το πώς πήρε την απόφαση να πάει στο παιχνίδι μαγειρικής.

«Μου είχαν ζητήσει να μαγειρεύω ελληνικές συνταγές, με δικά μας προϊόντα, και αυτό προσπάθησα να κάνω», πρόσθεσε. Η ίδια αποκάλυψε ότι είδε και τον τελικό του ελληνικού MasterChef, και είπε ότι χάρηκε πολύ με τη νίκη της Μαργαρίτας.