Φοβερές στιγμές στο Roland Garros με τον Στέφανο Τσιτσιπά να είναι συγκινημένος και να αποθεώνεται από το γαλλικό κοινό, αμέσως μετά από τη νίκη επί του Ζβέρεφ (3-2), η οποία του εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά.

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: «Αν σκεφτώ τις ρίζες που έρχομαι ένα μικρό μέρος της Αθήνας. Ήταν όνειρο να παίξω κάποια στιγμή στο Roland Garros. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα το κάνω» είπε αρχικά στις δηλώσεις του στο court.

«Είδα πολλούς ανθρώπους με ελληνικές σημαίες»

«Ήταν τόσο έντονο στο πέμπτο σετ το πρώτο game. Ήταν το πιο σημαντικό game, έμεινα ζωντανός. Είχα το κοινό μαζί μου, το αισθάνθηκα, μου έδωσε υποστήριξη. Αισθάνθηκα ότι υπήρχε ελπίδα, να ξαναμπώ στη μάχη και να επιστρέψω. Το μόνο που είπα στον εαυτό μου ήταν να μπω στη μάχη. Αυτή η νίκη για μένα είναι η πιο σημαντική στην καριέρα μου μέχρι τώρα».

Για το ότι είναι ο πρώτος Έλληνας που πηγαίνει σε τελικό τουρνουά Γκραν Σλαμ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είδα πολλούς ανθρώπους με σημαίες και χάρηκα πολύ. Χαίρομαι που κάνω περήφανη τη χώρα μου. Εγώ και η Μαρία κάναμε πολλά πράγματα για να αναβαθμίσουμε το άθλημα».