Ήταν μια σπουδαία μέρα για την Κύπρο η χθεσινή  με την εκλογή της 36χρονης Αννίτας Δημητρίου στην προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων. Μια νίκη καθαρή, χωρίς να υπάρξουν συνεργασίες και συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι η νεαρή Αννίτα,  έγινε το δεύτερο πολιτειακό πρόσωπο μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με την εκλογή της στην προεδρία της Βουλής, άρχισαν ήδη να διαφαίνονται  τα πρώτα σημάδια  αλλαγής στον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος της Κύπρου και όχι της συνέχισης του ίδιου μοτίβου των συμπαιγνιών και των ρουσφετιών.
Επικράτησε όλων των αντιπάλων της που ήταν πανίσχυροι, καθότι ήταν αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων στην Κύπρο, ανάμεσά τους και το ισχυρό ακόμα (κομμουνιστικό) ΑΚΕΛ.    Η Αννίτα Δημητρίου γράφει ιστορία ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου που στήριξε την υποψηφιότητά της,  κατέγραψε δεύτερη πολιτική νίκη μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, μετά τις βουλευτικές εκλογές.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ μπορεί πλέον να βλέπει προς το 2023 (χρόνος διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών) έχοντας τον πρώτο λόγο για στα όποια μέτωπα θα δρομολογηθούν, ακόμα και να θέσει υποψηφιότητα στη διαδοχή του Νίκου Αναστασιάδη. Η Αννίτα Δημητρίου, σύμφωνα με τους πολιτικούς παρατηρητές της Κύπρου, που κατάγεται από τους Τρούλους της Λάρνακας και από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, αποτελεί ίσως την πιο αξιοπρεπή παρουσία, καλύτερη από πολλούς στη Βουλή, που βίωσε και πάλεψε τον σεξισμό μέσα στο κόμμα της. Αμέσως μετά την εκλογή της συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Σύμφωνα με το κυπριακό σύνταγμα η Πρόεδρος της Βουλής αντικαθιστά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε περίπτωση απουσίας του στο εξωτερικό ή κωλύματός του στην άσκηση των καθηκόντων του. Η Αννίτα Δημητρίου αναμένεται να έλθει στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, αλλά και  με τον Πρωθυπουργό καθώς και με τους αρχηγούς των κομμάτων.
Σπούδασε κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις  διεθνείς σχέσεις και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κεντ. Πριν από την εκλογή της ως βουλευτής, παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Capital TV τα Σαββατοκύριακα και εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus ως Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, ενώ συμμετείχε εθελοντικά σε διάφορα οργανωμένα σύνολα. Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Κυπριανού.