Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε η κ. Χρυσάνθη, η οποία βρίσκεται στον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης αλλά λόγω επιπλοκών βρίσκεται σε άδεια από την εργασία της από τον πρώτο μήνα. Όπως καταγγέλλει η ίδια, μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει το σχετικό επίδομα που δικαιούται, και όταν καταφέρνει να μιλήσει με το ΙΚΑ της λένε να κάνει… υπομονή.

«Είμαι στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης με επιπλοκές που δεν μου επιτρέπουν να δουλεύω από τον πρώτο μήνα. Έχω καταθέσει εδώ και τρεις μήνες άδεια στο ΕΦΚΑ. Δεν έχω πάρει κάποιο επίδομα, και δεν έχει βγει και κάποια απόφαση για να περάσω επιτροπή, για να μπορέσω να είμαι σωστή απέναντι στον εργοδότη μου. Περιμένω να περάσω επιτροπή για να πάρω την απόφαση για να δω αν έχουν εγκριθεί οι άδειές μου. Τώρα είναι να καταθέσω και για τον τέταρτο μήνα άδεια. Κάθε μήνα περνάω από επιτροπή. Θέλω να είμαι σωστή και απέναντι στον εργοδότη μου που περιμένει το χαρτί της απόφασης», εξήγησε η κ. Χρυσάνθη.

«Στην ουσία δεν είναι πολλά τα χρήματα, αλλά είναι απαραίτητα και για να είναι σύννομη και να μπορεί και ο εργοδότης να περάσει και στο ΙΚΑ ότι νομίμως δεν την πληρώνει», σχολίασε σχετικά ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς.

«Εγώ θέλω απλά μια ενημέρωση για να είμαι εντάξει απέναντι στον εργοδότη μου. Ξέρω ότι δεν πρόκειται να χάσω τα χρήματα από το ΕΦΚΑ, αλλά δεν μπορώ να παίρνω τηλέφωνο και να μου λένε ότι δεν ξέρουν τι γίνεται», πρόσθεσε η κ. Χρυσάνθη.