Νέα στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ιατροδικαστική εξέταση των σορών του άγριου εγκλήματος που έγινε στη Δασιά Κέρκυρας.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ιατροδικαστής Ιωάννης Αϊβατίδης ολοκλήρωσε την νεκροτομή των θυμάτων και ανέφερε πως ο άτυχος 63χρονος άνδρας, που στο παρελθόν διέμενε στη Γαλλία, έφερε τραύματα από βολή η οποία προήλθε από πίσω και σε απόσταση 5-6 μέτρων.

Η πρώτη βολή δεν ήταν θανατηφόρα. Στη συνέχεια, ωστόσο, δέχθηκε δύο βολές από το δράστη σε σχεδόν εξ’ επαφής.

Όσον αφορά στον δράστη, ο ιατροδικαστής σημείωσε πως πρόκειται για τυπικό τραύμα αυτοχειριασμού στο θώρακα. Εκτίμησε μάλιστα πως πρόκειται να έζησε για κάποια λεπτά.

Όπως ξεκαθάρισε τις προηγούμενες ημέρες ο ιατροδικαστής, ο 67χρονος αυτόχειρας είχε πρόθεση να σκοτώσει.

Τα σημειώματα του δράστη

Στο μεταξύ, τρία σημειώματα εντοπίστηκαν μέσα στο σπίτι του 67χρονου δράστη του διπλού φονικού, το περιεχόμενο των οποίων ενισχύει το σενάριο της προσχεδιασμένης δολοφονίας.

Στο μεν πρώτο σημείωμα, ο 67χρονος καταφερόταν κατά τις 61χρονης, ισχυριζόμενος πως αθέτησε τη συμφωνία που είχαν συνάψει αναφορικά για το σπίτι στο οποίο διέμενε.

Κατά τις πληροφορίες, το θύμα του είχε επιτρέψει να ζει δωρεάν στο σπίτι της, με αντάλλαγμα να κάνει εργασίες στο οίκημα αλλά και τον κήπο.

Όταν τελικώς η σπιτονοικοκυρά του τού ζήτησε να φύγει από το σπίτι, εκείνος εξαγριώθηκε, κάτι που μαρτυρούν και οι συνεχείς καυγάδες μεταξύ τους, με τελευταίο έναν λίγη ώρα πριν από την δολοφονική επίθεση.

Το δεύτερο σημείωμα αφορούσε την οικογένειά του, με τον 67χρονο να επιρρίπτει «βολές» κατά τις πρώην συζύγου του.

Όσον αφορά στο τρίτο, αυτό φαίνεται ότι το έγραψε μετά τη δολοφονία του 63χρονου γείτονά του, ο οποίος είχε εμπλακεί στον καυγά του δράστη με την 61χρονη. Αυτό περιέχει ανοίκειους χαρακτηρισμούς για το θύμα.

Να σημειωθεί πως ο δράστης είχε αφήσει ακόμη ένα σημείωμα, αυτή τη φορά για την αστυνομία, το οποίο το είχε κολλήσει στο τζάμι του σπιτιού του. Σε αυτό έγραφε τα στοιχεία του, αλλά και το τηλέφωνο επικοινωνία του.