«Κόλαφος» είναι ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς Ανδρών και Γυναικών Ελλάδος για την Ελένη Μυλωνοπούλου, τη γυναίκα που εμφανιζόταν ως ψυχολόγος στην αδικοχαμένη Καρολάιν που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά.

Μέσω της δικηγόρου της, η εμφανιζόμενη ως «σύμβουλος ψυχικής υγείας» αρνήθηκε χθες ότι ήταν ποτέ μέλος της Μεγάλης Στοάς και διέψευσε τη διαγραφή της από αυτήν.

Ωστόσο, το Live News εξασφάλισε φωτογραφίες – ντοκουμέντο από τη δράση της κ. Μυλωνοπούλου ως τέκτονας, κατά τη διάρκεια εργασιών της Μεγάλης Στοάς Ανδρών και Γυναικών Ελλάδος. Φορά μάλιστα, διακριτικά των δύο πιο υψηλών αξιωμάτων.

Είχε ηγετικό ρόλο στους τέκτονες – Δεν την είχε υποψιαστεί κανείς

Ο κ. Παντελεήμων Βούλης μίλησε αποκλειστικά στο Live News και επιβεβαιώνει ότι όχι μόνο η Ελένη Μυλωνοπούλου συμμετείχε στους Τέκτονες, αλλά είχε και αρχηγικό ρόλο.

Ο επικεφαλής της Στοάς, εξηγεί ότι το έγγραφο με το οποίο την έπαυσαν από τους κύκλους τους, είναι καθ’ όλα γνήσιο.

«Η κα. Μυλωνοπούλου δεν μυήθηκε σε εμάς. Δεν μυήθηκε δηλαδή, στο δικό μας το Τάγμα. Η κα. Μυλωνοπούλου προερχόταν από το Διεθνές Μεικτό Τεκτονικό Τάγμα «Δελφοί». Όταν έγινε μία κίνηση αποσκίρτησης στους «Δελφούς» και έφυγε μία Στοά, μετά από λίγο χρονικό διάστημα, μας προτείνανε να πάρουμε και την εν λόγω κυρία. Κι έτσι ήρθε μαζί μας. Σε εμάς, παρουσιάστηκε ως γιατρός. Απ’ τη στιγμή που καταλάβαμε ότι μας έλεγε ψέματα, έχουμε ευθύνη για τη δημόσια υγεία. »

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο Παντελής Βούλης, η γυναίκα που παρουσιάστηκε ως ψυχολόγος της Καρολάιν συστήθηκε στη μασονική στοά ως γυναικολόγος, ενώ είχε τελειώσει μόνο το ΤΕΙ μαιευτικής.

«Η κα. Μυλωνοπούλου δεν μπορούσε κανείς να την καταλάβει ότι έλεγε ψέματα. Ήταν παντρεμένη με γιατρό γυναικολόγο. Είχε γιο γιατρό. Ήξερε γυναικολογία απ’ έξω και ανακατωτά. Είχαμε μία ολόκληρη Στοά με γιατρούς μέσα, δεν μπορούσαν να την καταλάβουν ότι είναι μαία. Υπήρχαν κάποιες υπόνοιες, από το Τάγμα των «Δελφών», οι οποίοι την αποκαλούσαν «μαμή». Όταν όμως, Αδελφή, μου λέει, εγώ, μου λέει, την ξέρω ως μαία. Την αναγνώρισε γιατί έκαναν μαζί ειδικότητα στο Λαϊκό».

Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε σάλο και η έρευνα έφτασε ως το Βουκουρέστι και το πανεπιστήμιο από το οποίο εκείνη ανέφερε στο βιογραφικό της ότι είχε πτυχίο ιατρικής.

«Όταν λοιπόν, διαβάσαμε τα βιογραφικά της πάλι, λέει ότι σπούδασε Ιατρική σε ένα πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου. Ρωτώντας όμως, τη Στοά μας στο Βουκουρέστι, μου είπαν ότι δεν ξέρουν ότι έχει τελειώσει… ότι είναι γιατρός. Και επέμενε ακόμα και τότε, να μου λέει ότι «εγώ τελείωσα το πανεπιστήμιο στο Βουκουρέστι και δεν δηλώθηκα εδώ στον Ιατρικό Σύλλογο» – γιατί μετά κάναμε εμείς μια έρευνα εδώ στον Ιατρικό Σύλλογο και δεν υπήρχε, βεβαίως, πουθενά το όνομά της όπως και στη Ρουμανία, «γιατί», λέει «το έκανα για φορολογικούς λόγους»».

«Είχε δώσει συμβουλές στη συζυγό μου»

Μιλώντας ζωντανά στην εκπομπή, ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς ανέφερε ότι η κ. Μυλωνοπούλου ήταν μέλος της από το 2014 έως το 2018.

Αρχικά, ήταν θησαυροφύλακας της Στοάς και στη συνέχεια μεγάλη γραμματέας, μια σημαντική θέση με επαφές στο εξωτερικό. Όταν για λίγο καιρό ο κ. Βούλης έπρεπε να απουσιάσει από τα καθηκοντά του, η «ψυχολόγος» διοίκησε τη Μεγάλη Στοά ως Μεγάλη Διδάσκαλος.

Απαντώντας στον ισχυρισμό της δικηγόρου της ότι δεν ήταν ποτέ μέλος των τεκτόνων και δεν διαγράφηκε ποτέ, ο κ. Βούλης ανέφερε ότι όταν οι μασόνοι έμαθαν ότι έλεγε ψέματα για την επαγγελματική της ιδιότητα, γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης, καθώς και αείμνηστος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών της κοινοποίησαν ότι πρέπει να παραιτηθεί ή να ασκήσει αγωγή για να διαψεύσει όσους έλεγαν ότι δεν ήταν γιατρός.

Αυτή απλά σηκώθηκε και έφυγε. Λίγο αργότερα το 2018, ανακοινώθηκε η διαγραφή της και ο λόγος της καθώς οι μασόνοι θα είχαν και οι ίδιοι ποινική ευθύνη αν ήξεραν για την αντιποίηση του επαγγέλματος και δεν το έλεγαν.

Ο ίδιος ο Μεγάλος Διδάσκαλος είπε πως είχε παροτρύνει την κ. Μυλωνοπούλου να «αφήσει ήσυχους τους ανθρώπους και να μη λέει ψέματα». Ανέφερε μάλιστα ότι η εν λόγω κυρία είχε δώσει συμβουλές και στη σύζυγό του ως γιατρός.

Κατέθεσε στη ΓΑΔΑ η φερόμενη ως ψυχολόγος της 20χρονης Κάρολαϊν

Η Ελένη Μυλωνοπούλου το πρωί, πέρασε το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, προκειμένου να δώσει τη δική της απάντηση στις Αρχές για την ιδιότητά της, μετά και τα όσα σε βάρος της κατήγγειλε ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων.

Η ίδια παρέμεινε στη ΓΑΔΑ για περίπου δύο ώρες και στην κατάθεσή της έκανε λόγο για παρερμηνεία των μέσων ενημέρωσης που λανθασμένα της έδωσαν το τίτλο της ψυχολόγου.

«Εγώ δεν παρουσιάστηκα ως ψυχολόγος στην 20χρονη κοπέλα. Έχω το «Κέντρο θεραπευτικής ύπνωσης, ψυχοθεραπευτικών και συμβουλευτικών προσεγγίσεων» με άδεια από το Επιμελητήριο Αθηνών» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 60χρονη, που κλήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαθέτει πτυχίο ψυχολογίας και άδειας άσκησης επαγγέλματος και όχι για να καταθέσει αν γνωρίζει κάτι σχετικά με τη δολοφονία της 20χρονης, δεν παρουσίασε στους αστυνομικούς κάποιο πτυχίο, αλλά μια σειρά από πιστοποιητικά παρακολούθησης διαφόρων σεμιναρίων.