Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαλάρωσε την ταξιδιωτική οδηγία για περίπου 50 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, κατατάσσοντας αυτές στο «Επίπεδο 3» (σύσταση για επανεξέταση του ταξιδιού λόγω της Covid-19), από το «Επίπεδο 4» (σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού λόγω της Covid-19).

Προηγήθηκε σχετική οδηγία και από τα αμερικανικά CDC, οι οποίες χθες μείωσαν 61 χώρες στο «Επίπεδο 3», συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Ιαπωνίας, της Γαλλίας, της Νότιας Αφρικής, του Καναδά, του Μεξικού, της Ρωσίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Τα αμερικανικά Κέντρα τόνισαν ότι οι αλλαγές στις κατατάξεις έρχονται μετά την αναθεώρηση των κριτηρίων τους για τις ταξιδιωτικές ειδοποιήσεις υγείας. Πρόσθεσαν ότι αναθεώρησαν επίσης τη βαθμίδα των ΗΠΑ στο «Επίπεδο 3».

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συστήνει απλά την αποφυγή ταξιδιών (reconsider travel) προς τις χώρες που βρίσκονται στο «Επίπεδο 3» («πορτοκαλί»). Αντίθετα, στο επίπεδο 4 υπάρχει ισχυρή σύσταση για αποφυγή ταξιδιών.

Ελπίδες για πολλούς Αμερικανούς τουρίστες

Aυξημένη ζήτηση για τη Σαντορίνη – και άλλους προορισμούς στη χώρα μας – καταγράφεται στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η Αmerican Airlines τον Αύγουστο θα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό δρομολογίων από κάθε άλλη αεροπορική εταιρεία στην σύνδεση Αθήνας – ΗΠΑ.