Ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά σημεία του Πειραιά, ο Όρμος της Αφροδίτης στην Πειραϊκή, μετατράπηκε για τρεις ημέρες σε θερινό σινεμά, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2021.

Μέσα σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, με σεζλόνγκ και καρέκλες δίπλα στη θάλασσα, αλλά και στα βράχια γύρω από τον όρμο, οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν δωρεάν αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, τον «Καζαντζάκη» του Γιάννη Σμαραγδή για το μεγάλο έλληνα συγγραφέα, την «Ευτυχία», του Άγγελου Φραντζή για τη ζωή και το έργο της μεγάλης στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και την ελληνική δραματική-κωμική ελληνική ταινία του 1957 «Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο», σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου.

Πριν από τις προβολές η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου έπαιζε αγαπημένες μελωδίες, ενώ, με την ευκαιρία της προβολής της  ταινίας του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, όσοι βρέθηκαν εκεί απόλαυσαν και τους ήχους μια παλιάς λατέρνας.

Μετά την τελευταία προβολή δεκάδες αναμμένα φαναράκια φώτισαν τη θάλασσα του Πειραιά, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για τις Ημέρες Θάλασσας, οι οποίες ξεκίνησαν στις 28 Μαΐου, προσφέροντας στους πολίτες ένα δεκαήμερο δωρεάν εκδηλώσεων στην πόλη, με επίκεντρο τη θάλασσα του Πειραιά.

Η πρωτότυπη αυτή δράση πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Πειραιά,  το Destination Piraeus και την Α’ Δημοτική Κοινότητα, με την υποστήριξη του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων «Ο Άγιος Νικόλαος».

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:

«Το σινεμά δίπλα στη θάλασσα, στον Όρμο Αφροδίτης, χάρισε στο κοινό στιγμές μοναδικές. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και η απήχησή του ήταν πολύ μεγάλη. Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να απολαύσει θερινό σινεμά σε  ένα ξεχωριστό τοπίο του Πειραιά, και από τις εντυπώσεις που λάβαμε, φαίνεται πως το ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τη συμμετοχή των πολιτών στις ποικίλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν φέτος στις Ημέρες Θάλασσας, μετά από μια δύσκολη περίοδο εγκλεισμού και περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας. Οι Ημέρες Θάλασσας είναι η μεγαλύτερη γιορτή στην πόλη και ευελπιστώ ότι την επόμενη φορά θα μπορέσουμε να τις γιορτάσουμε, ως συνήθως, με  μεγαλύτερες εκδηλώσεις και την παρουσία περισσότερου κόσμου σε αυτές».

Η αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων, Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της υπογράμμισε:

«Το σινεμά στη θάλασσα ήταν μια από τις αγαπημένες μας δράσεις στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας, καθώς συνδύαζε πολλά από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της πόλης μας. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, σημείωσε μεγάλη επιτυχία και θα την καθιερώσουμε πλέον στις Ημέρες θάλασσας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι από την ανταπόκριση του κόσμου και τις εντυπώσεις τους. Ευχαριστούμε όλους τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας κι έζησαν μαζί μας αυτή τη μοναδική εμπειρία, στην πανέμορφη Πειραϊκή μας».

Ο πρόεδρος της Α’ Δημοτικής Κοινότητας, Νικήτας Γκόλφης, σε δήλωσή του τόνισε:

«Διοργανώσαμε στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας ένα τριήμερο θερινό σινεμά, στην πιο γραφική περιοχή της Πειραϊκής, στον Όρμο της Αφροδίτης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την πρωτότυπη και ξεχωριστή δράση και έζησε μια μοναδική εμπειρία δίπλα στη θάλασσα».