Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι πατρινοί που απο το πρωί σπεύδουν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν δωρεάν self test, καθώς πρέπει να εμφανιστούν στην εργασία τους με το αποτέλεσμα του ελέγχου για τον κοροναϊό.

Ωστόσο, τα φαρμακεία της Πάτρας , στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν χορηγούν μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαίας, για μη χορήγηση δωρεάν τεστ , καθώς όπως σημειώνουν οι φαρμακοποιοί έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εργασικές υποχρεώσεις τους και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, ασχολούμενοι με αλλότριες εργασίες.

Σύμφωνα με το tempo24 οι πολίτες που έσπευδαν να προμηθευτούν από νωρίς το πρωί τα δωρεάν self test, δεν έβρισκαν και άκουγαν από τους φαρμακοποιούς πως έχουν τελειώσει.

Να σημειωθεί πως σήμερα , σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας, τρία δωρεάν self test για τον κοροναϊό θα μπορούν να προμηθευτούν, μέσω των φαρμακείων, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, όμως οι πατρινοί αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα, δεδομένου ότι αδυνατούν να τα προμηθευτούν.

Αγνωστο είναι τι θα συμβεί εντός της ημέρας , ή αύριο, και εάν θα υπάρξει παρέμβαση των αρχών, καθώς υπάρχει έντονη δυσφορία από τους πολίτες που δεν μπορούν να προσέλθουν στην εργασία τους εφόσον δεν έχουν το αρνητικό τεστ στα χέρια τους.

Φωτό από tempo24