Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έκλεισε μια θέση και για τον εαυτό του στην πρώτη πτήση αναψυχής στο Διάστημα που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα η εταιρεία του Blue Origin.

Ο Τζεφ Μπέζος και ο αδελφός του Μαρκ θα επιβαίνουν στο σκάφος New Shaperd για μια σύντομη πτήση μέχρι το επίσημο όριο του Διαστήματος σε ύψος 100 χιλιομέτρων, όπου θα έχουν για λίγα λεπτά την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας.

«Ονειρεύομαι να ταξιδέψω στο Διάστημα από τότε που ήμουν πέντε ετών. Στις 20 Ιουλίου, θα πραγματοποιήσω αυτό το ταξίδι μαζί με τον αδελφό μου. Η μεγαλύτερη περιπέτεια με τον καλύτερό μου φίλο» έγραψε στο Instagram ο μεγιστάνας της Amazon, ο οποίος πρόκειται να αποσυρθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στις 5 Ιουλίου.

O Μπέζος χαμογελάει προς τους δημοσιογράφους μέσα από την καμπίνα του New Shepard to 2017 (Reuters)

Μια τρίτη θέση στην ίδια πτήση έχει βγει σε δημοπρασία, στην οποία έχουν συμμετάσχει σύμφωνα με την Blue Origin πάνω από 5.200 υποψήφιοι από 136 χώρες. Η τρέχουσα υψηλότερη προσφορά φτάνει το αστρονομικό ποσό των 2,8 εκατ. δολαρίων.

Το New Shepard, σχεδιασμένο να πετά αυτόνομα, μπορεί να μεταφέρει μέχρι 6 άτομα, τα οποία θα μπορούν να θαυμάσουν τη θέα από έξι φινιστρίνια που σύμφωνα με την Blue Origin είναι τριπλάσια σε μέγεθος σε σχέση με τα παράθυρα του Boeing 747 και τα μεγαλύτερα που έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε διαστημική αποστολή.

Παραμένει άγνωστο πόσο θα χρεώνει κάθε θέση η Blue Origin όταν ξεκινήσουν οι τακτικές εκτοξεύσεις.

Σε τουλάχιστον 200.000 δολάρια εκτιμάται ότι θα κοστίζουν τα εισιτήρια στις υποτροχιακές πτήσεις της Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράντον, οι οποίες επίσης αναμένεται να ξεκινήσουν φέτος.

Σε αντίθεση με το New Shepard, το οποίο απογειώνεται και επιστρέφει στη Γη κατακόρυφα, το σκάφος της Virgin Galactic απελεθερώνεται από ένα μητρικό αεροπλάνο σε μεγάλο ύψος, πριν πυροδοτήσει τον πυραυλοκινητήρα του για να ανέβει στο ύψος των 100 χλμ.