Το τακούνι-στιλέτο από ατσάλι και την υπογραφή Alexander McQueen έμοιαζε με… φονικό όπλο. Η Ούρσουλα κουνούσε ρυθμικά τα καλλίγραμμα πόδια της στους ήχους του τελευταίου big hit του DJ Κάλβιν Χάρις.

Ο χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής τράβηξε το βλέμμα του από το γλυπτό του ταλαντούχου κινέζου εικαστικού Wallace Chan, ο οποίος εντυπωσιάζει τους διεθνείς billionaires στη διάρκεια των επισκέψεών τους στο Fondaco Marcello στη Βενετία. Χαμογέλασε ειρωνικά. Ρούφηξε μια γουλιά από τη συλλεκτική Armand de Brignac και έσκυψε διακριτικά προς το μέρος μου.

«Το ατσάλινο τακούνι της γόβας με τα ατέλειωτα Swarovski θα μπορούσε να αποδειχθεί περισσότερο… αποτελεσματικό και από αυτόν τον περίφημο κινηματογραφικό παγοκόφτη της Σάρον Στόουν» ψιθύρισε στο αφτί μου.

Κοίταξα με προσοχή τα καινούργια παπούτσια της παιδικής μου φίλης. Τα αυθεντικά κρύσταλλα σκορπούσαν ατέλειωτες δεσμίδες φωτός στον χώρο. Πρόσεξα ότι οι ηλιοκαμένες γάμπες της Ούρσουλα, άψογα ενυδατωμένες, έμοιαζαν να έχουν επάνω τους κάτι σαν μικρές, χρυσές «κουκκίδες».

Ο πάντα τέλεια ενημερωμένος κ. Δελμούζος-Κασσανδρής γνώριζε ότι η κοινή μας φίλη είχε επισκεφθεί το αυστριακής προέλευσης «Spa Lanserhof», το οποίο άνοιξε τώρα μέσα στο δημοφιλές «The Arts Club» στο Λονδίνο.

Ρώτησα τον χρυσό κληρονόμο για ποιον λόγο η Ούρσουλα δεν επισκέφθηκε τις Ελβετικές Αλπεις και κάποιο πολυτελές κέντρο ευεξίας όπως κάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Ο κ. Κασσανδρής μου απάντησε ότι επέλεξε τη βρετανική πρωτεύουσα διότι επιθυμούσε να δώσει το «παρών» σε κάποιο party με την ευκαιρία του Design Week. Ετσι επέλεξε τον private χώρο στο Mayfair.