Η Ελλάδα επανεξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO-ΠΟΤ) για την Ευρώπη, με τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία να καταλαμβάνουν τις θέσεις της αντιπροεδρίας, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της 66ης Συνάντησης της Επιτροπής του ΠΟΤ, για την εκπροσώπηση των χωρών στα όργανα και στις επιτροπές του Οργανισμού.

Παράλληλα, η χώρα μας διεκδίκησε εκ νέου τη συμμετοχή της στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) για την περίοδο 2021-2024. Από τις οκτώ χώρες που έθεσαν υποψηφιότητα, η Ελλάδα κατέκτησε τη μία από τις πέντε θέσεις, λαμβάνοντας 31 από τις συνολικά 40 ψήφους, ενώ τις υπόλοιπες θέσεις συμπλήρωσαν η Αρμενία, η Κροατία, η Γεωργία και η Ρωσία.

Η ηγετική παρουσία της Ελλάδας στα όργανα του ΠΟΤ έρχεται ως επιβεβαίωση των επιτυχημένων προσπαθειών, τόσο στη χώρα, όσο και διεθνώς, για την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού και τη διασφάλιση της τουριστικής εμπειρίας σε όλα τα επίπεδα.

«Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, καθώς προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία επιλογών για τον επισκέπτη, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η συμμετοχή μας στα ανώτατα τουριστικά όργανα δηλώνει τη σπουδαιότητα και την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τον τουρισμό ως κράτος, αλλά και τη μεγάλη ισχύ της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή του ΠΟΤ», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης, αφού ευχαρίστησε όλα τα κράτη-μέλη του ΠΟΤ, που εμπιστεύτηκαν μέσω της ψήφου τους την Ελλάδα, ανέφερε πως, τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι δυνατότητες αξιοποίησης θα είναι μεγάλες, καθώς και ότι «με σκληρή και συντονισμένη δουλειά, θα δημιουργήσουμε σπουδαία έργα. Η χώρα μας χτίζει με συνέπεια και συνέχεια την εξωτερική της ισχύ στους διεθνείς Οργανισμούς, που επηρεάζουν το μέλλον του τουρισμού», προσέθεσε ο υπουργός Τουρισμού.

Και κατέληξε: «Το υπουργείο Τουρισμού, παρά το δύσκολο περιβάλλον λόγω της πανδημίας, προσπαθεί συνεχώς να αναβαθμίζει το εγχώριο τουριστικό προϊόν και να ενισχύει τη διεθνή παρουσία της χώρας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Η συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, ιδίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ήταν ιδιαιτέρως εποικοδομητική, ενώ στο επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν νέα έργα, που θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τη χώρα μας».