«Καμία μείωση δεν θα υπάρξει στο επικουρικό για τους υφιστάμενους συνταξιούχους», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με το νέο σύστημα, που εισάγει η κυβέρνηση «κανείς δεν θα πάρει επικουρική σύνταξη μικρότερη από τις εισφορές του», ενώ ανέφερε ότι «τα κεφάλαια των εισφορών θα επενδύονται από το Δημόσιο».

Απαντώντας για το ενδεχόμενο ρίσκο από την επένδυση των εισφορών ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε στον ΑΝΤ1, ότι «το καύσιμο της ανάπτυξης είναι οι επενδύσεις. Δεν υπάρχει καμία επένδυση χωρίς ρίσκο, αλλά δεν υπάρχει και καμία πρόοδος χωρίς ρίσκο».

Όπως είπε μαζί με το νομοσχέδιο θα κατατεθούν και τρεις διαφορετικές μελέτες που θα απαντούν σε όλα τα ερωτήματα.

Παράλληλα, ο Τσακλόγλου διευκρίνισε ότι αν κάποιος έχει εισφορές λιγότερο από 15 χρόνια, τότε θα πάρει πίσω το βασικό κεφάλαιο των εισφορών του.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το εργασιακό νομοσχέδιο, ο κ. Τσακλόγλου είπε ότι με τις νέες ρυθμίσεις που φέρνει το νομοσχέδιο είναι «αδιανόητο να λέγεται ότι γυρνάμε στον μεσαίωνα», ενώ σημείωσε ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.