Χρειάστηκε η συνδρομή δύο αεροσκαφών για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στον οικισμό “Μακεδονία- Αξιωματικών Μακεδονομάχων” στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

Με την πολύτιμη βοήθεια των εναέριων δυνάμεων, πριν από λίγη ώρα, έσβησε η φωτιά στον οικισμό “Μακεδονία- Αξιωματικών Μακεδονομάχων” στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Τα δύο καναντέρ που έφτασαν άμεσα στον χώρο της πυρκαγιάς πραγματοποίησαν ρίψεις νερού, με αποτέλεσμα η φωτιά να σβηστεί. Επί τόπου επιχείρησαν και ισχυρές επίγειες δυνάμεις με περισσότερους από 40 πυροσβέστες να πέφτουν “στη μάχη”.

Η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε κατοικίες, με αποτέλεσμα να καεί ο φράχτης ενός σπιτιού, το οποίο σώθηκε την τελευταία στιγμή, χάρη στην έγκαιρη άφιξη της πυροσβεστικής. “Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι οι πυροσβέστες έφτασαν τόσο γρήγορα. Στο παρά πέντε σώθηκε το σπίτι μου” δήλωσε ο ιδιοκτήτης στο Thestival.

Σύγχυση με τις εκκενώσεις σπιτιών

Με το που ξέσπασε η πυρκαγιά, αστυνομικοί έσπευσαν στις οδούς Μουστακλή και Ανοίξεως και ενημέρωσαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν προληπτικά τις οικίες τους για να μη κινδυνεύσουν. Ωστόσο, σύμφωνα με τον συντονιστή των Επιχειρήσεων, υποστράτηγο Μάριο Αποστολίδη δεν κρίθηκε απαραίτητη η προληπτική εκκένωση, αλλά έγινε μία ενημέρωση στους κατοίκους να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Για άκρως επικίνδυνη φωτιά που είχε ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση πολύ κοντά σε σπίτια ακόμα και μέσα σε αυλές, έκανε λόγο ο συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης.

Τόνισε πως κινδύνεψαν κάποια σπίτια αλλά τελικά με τη βοήθεια και των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών η φωτιά οριοθετήθηκε και τέθηκε υπό έλεγχο.

Τέλος δήλωσε πως κατά τη φετινή περίοδο η γη είναι ιδιαίτερα ξερή, παρομοιάζοντάς την με μπαρούτι, ζητώντας από όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε κάθε τους δραστηριότητα στην ύπαιθρο

Αυτή την ώρα αρκετές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για προληπτικούς κυρίως λόγους και για το ενδεχόμενο να υπάρξει αναζωπύρωση.