Η κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου, ψυχολόγου της 20χρονης Καρολάιν, στην ΕΛ.ΑΣ, η οποία φέρεται να αναφέρθηκε σε ορισμένα αξιοσημείωτα προβλήματα που αντιμετώπιζε η άτυχη κοπέλα από κοινού με τον 32χρονο σύζυγο της (σσ. παρά την «ανέφελη» εικόνα που παρουσίασε η ίδια μάρτυρας σε ΜΜΕ) αποτελεί ένα από τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος για τις αρχές ασφαλείας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το δραματικό συμβάν, το πρωί της Τρίτης 11 Μαΐου στην μεζονέτα των Γλυκών Νερών με τον θάνατο της 20χρονης από άγνωστους μέχρι τώρα δράστες.

Στελέχη των διωκτικών αρχών μιλούν για νέες παραμέτρους της υπόθεσης και συνεχίζουν την ενδελεχή έρευνά τους για διαλεύκανση της δολοφονίας παρότι υπάρχει έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για την αναφερόμενη επιδρομή ληστών.

Η αμφισβήτηση από τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων

Κι όλα αυτά ωστόσο, υπό το πρίσμα της χθεσινής ανακοίνωσης του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων που αμφισβήτησε ορισμένα από τα πτυχία που φέρεται να έχει η κυρία Μυλωνοπούλου. Με αναφορές για ενδεχόμενη αντιποίηση επαγγέλματος και με επικριτικά σχόλια για μη τήρηση του ιατρικού απορρήτου, όσον αφορά στις συνεντεύξεις που έδωσε για τις συναντήσεις της με το ζευγάρι.

Η διαγραφή από τη «Μεγάλη Στοά»

Επιπλέον δημοσιοποιήθηκε ότι η εν λόγω ψυχολόγος διαγράφηκε από τη «Μεγάλη Στοά της Ελλάδος» το 2018 «καθώς δήλωσε ψευδώς ότι ασκεί το επάγγελμα της ιατρού με ειδικότητα μαιευτήρα-γυναικολόγου». Με την κυρία Μυλωνοπούλου να αρνείται να σχολιάσει οτιδήποτε λέγοντας ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αρμοδίων αρχών για την εξιχνίαση του θλιβερού γεγονότος που συνέβη στα Γλυκά Νερά. Ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της δολοφονηθείσας 20χρονης, θα απέχουμε από οιαδήποτε δήλωση ή ανακοίνωση».

Κύριο ζητούμενο για τις αρχές ασφαλείας είναι αν η κυρία Μυλωνοπούλου μπορεί να έχει προχωρήσει σε εσφαλμένες εκτιμήσεις ή παραπλανητικές αναφορές στην κατάθεσή της στην ΕΛ.ΑΣ. Χωρίς όμως μέχρι το βράδυ της Παρασκευής να υπάρχει σαφής σχετική ένδειξη και χωρίς να μπορεί να αποκλεισθεί επανεξέτασή της.

Πού στρέφεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

Η ΕΛ.ΑΣ επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στις δημόσιες δηλώσεις της για την επίδειξη οικονομικής άνεσης στην οποία προχωρούσε «απρόσεκτα» η Καρολάιν, κι αν αυτό μπορεί να σχετίζεται (σ.σ. χωρίς να διαφαίνεται αρχικά καμιά σχετική σύνδεση), με τις στοχεύσεις των άφαντων ληστών. Όπως και για την «συμπαράστασή της στο ζευγάρι και -μετά το τραγικό συμβάν- στον 32χρονο πιλότο ύστερα από ορισμένες αναρτήσεις στο διαδίκτυο» όπως ανέφερε. Όπως κι αν γνωρίζει οτιδήποτε άλλο που μπορεί να υποβοηθήσει τις έρευνες.

Την ίδια ώρα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ επιχειρούν να αντλήσουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν με ακλόνητο τρόπο την εισβολή των ληστών στην μεζονέτα των Γλυκών Νερών και να προσδιορίσουν την ταυτότητά τους.

Όμως φαίνεται να υπάρχει έλλειμμα ευρημάτων (DNΑ, αποτυπωμάτων, υλικό καμερών, τηλεφωνικών κλήσεων) από τις κινήσεις των δολοφόνων παρότι σε παρόμοιες ληστρικές επιθέσεις τα σχετικά στοιχεία είναι σαφώς περισσότερα.

Ωστόσο, στελέχη των διωκτικών αρχών να επιχειρούν να εκμεταλλευτούν δεδομένα που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι τώρα κι ίσως υπάρξουν αιφνιδιαστικές κινήσεις.