Σοκαριστικές εξελίξεις στο Roland Garros, καθώς χθες το βράδυ συνελήφθη η Ρωσίδα τενίστρια Γιάνα Σιζίκοβα, μετά το τέλος του αγώνα  της στο Διπλό Γυναικών, όπως ανέφερε κατ΄ αποκλειστικότητα η Le Parisien.

Η Σιζίκοβα, με παρτενέρ την Εκατερίνα Αλεξαντρόβα, είχε μόλις ηττηθεί στα δύο σετ (1-6, 1-6) στο Porte d΄Auteuil από το δίδυμο των Άιλα Τομλιάνοβιτς, Στορμ Ντάνιελς.

Το Νούμερο 101 στην παγκόσμια κατάταξη του Διπλού βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο από την εισαγγελία του Παρισιού για «οργανωμένη απάτη συμμοριών», καθώς κι «ενεργητική και παθητική αθλητική διαφθορά», όπως αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Οι υποψίες των ερευνητών σχετίζονται με το πέμπτο γκέιμ του δεύτερου σετ στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης του 2020, όταν με παρτενέρ την Αμερικανίδα Μάντισον Μπρενγκλ τότε έχασαν από τις Ρουμάνες Αντρέεα Μίτου και Πατρίσια Μαρία Τιγκ.

Ο αγώνας έληξε με 2-0 (7-6, 6-4) υπέρ του ρουμανικού διδύμου, στη νίκη του οποίου στοιχηματίστηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Σε εκείνο το παιχνίδι, η Γιάνα Σιζίκοβα είχε υποπέσει, δύο φορές, σε διπλό λάθος.