Αισθητός ακόμα και στην Αθήνα έγινε ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ που αναστάτωσε χθες το απόγευμα το Αίγιο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Καλαβρύτων, με εστιακό βάθος τα 51 χιλιόμετρα. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε σχετικά ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Είχαμε έναν αρκετά δυνατό σεισμό εχθές στην περιοχή των Καλαβρύτων, που έγινε αισθητός σε όλη την Αχαΐα, αλλά ακόμα και σε περιοχές της Αττικής. Είναι ένας σεισμός σε σημαντικό βάθος, η εστία είναι γύρω στα 50χλμ.. Αυτό εξηγεί το γιατί έγινε αισθητός σε τόσο μεγάλη απόσταση, και μας καθησυχάζει, καθώς αυτοί οι σεισμοί είναι κατά κανόνα μεμονωμένοι, και δεν ακολουθούνται από ισχυρούς μετασεισμούς. Δεν είχαμε ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή», εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Υπάρχει σεισμική δραστηριότητα και στην Κρήτη, στα νότια του Ηρακλείου, με το μεγαλύτερο μέγεθος να είναι στα 4,2 Ρίχτερ. Νομίζω ότι εξακολουθούμε να είμαστε σε φυσιολογικά πλαίσια, δεν έχουμε ξεφύγει από το σύνηθες. Αυτό που ζούμε αυτή την περίοδο είναι μια ύφεση των φαινομένων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναστάτωση στο Ηράκλειο τα ξημερώματα

Αναστάτωσε τους κατοίκους ο σεισμός των 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ασθενής σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ καταγράφηκε την 04.05, με το επίκεντρό της να εντοπίζεται σε απόσταση 22 χιλιομέτρων νότια-νοτιοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου.


Εικόνα gein.noa.gr

Το εστιακό βάθος της υπολογίστηκε στα 14,9 χιλιόμετρα.

Στον δήμο Μινώα

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και αναστάτωσε τους κατοίκους.

Το επίκεντρό της εντοπίζεται στον δήμο Μινώα, στο κεντρικό τμήμα του Νομού Ηρακλείου.