Την Κυριακή, 6 Ιουνίου 2021, η εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» φιλοξενεί ως ένθετο τη σχολική εφημερίδα που ετοίμασαν με πολύ μεράκι οι μαθητές και επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου Μύρινας στη Λήμνο.

Οι μαθητές, παρά τις υψηλές απαιτήσεις της σχολικής ζωής, αλλά και τις πρόσθετες δυσκολίες που αντιμετώπισαν εξαιτίας της πανδημίας, βρήκαν τον χρόνο και τη διάθεση κι έγιναν για λίγο μικροί δημοσιογράφοι.

Εργάστηκαν με ζήλο και ενθουσιασμό, ώστε να αναδείξουν τις ομορφιές, τα αξιοθέατα και τις παραδόσεις της Λήμνου. Επιπλέον, πραγματεύθηκαν μια σειρά από θέματα που τους απασχολούν (κοινωνικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά κ.α.), πήραν συνεντεύξεις από σημαντικές προσωπικότητες του νησιού και διεξήγαγαν ενδιαφέρουσες έρευνες.

Στο ιδιαίτερα όμορφο εφημεριδάκι μπορείτε να διαβάσετε:

  • Παλεύοντας με τις οθόνες
  • Ερευνα: Οι απαντήσεις των παιδιών για την ισότητα των φύλων και το MeTo.
  • Πώς βλέπουν οι νέοι το επαγγελματικό τους μέλλον.
  • Ξενάγηση στις ατέλειωτες ομορφιές και στις εκπλήξεις του νησιού.
  • Συνεντεύξεις: Ευρυπίδης Λασκαρίδης, Στέλιος Ρόκκος, Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου, Μανώλης Παπαμακάριος, Παναγιώτης Μπογδανής.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σε ευχαριστήρια ανακοίνωσή τους, συνεχάρησαν τους μαθητές για την προσπάθειά τους, αλλά και για το υπέροχο τελικό αποτέλεσμα, που αποτελεί ένα πραγματικό φόρο τιμής στο νησί και τους ανθρώπους του,.

Οπως τονίζει ο διευθυντής του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων: «Ευχαριστούμε θερμά την εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», που απηύθυνε στο Σχολείο μας την πρόσκληση συμμετοχής στο αφιέρωμα  που διεξάγει στα Σχολεία της περιφέρειας, και τη δημοσιογράφο κ. Μάρνυ Παπαματθαίου, που είχε τη γενική επιμέλεια της όλης προσπάθειας, για την άψογη συνεργασία. Τέλος, θερμές ευχαριστίες οφείλουμε σε όλες και όλους όσοι συνέδραμαν την προσπάθεια των παιδιών προσφέροντας τις φωτογραφίες τους,  τις εικαστικές τους δημιουργίες και κάθε άλλη βοήθεια.