«Το νομοθετικό αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ δεν βελτιώνεται, δεν πρέπει καν να κατατεθεί στη Βουλή. Πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το συλλαλητήριο των συνδικάτων.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ και θα βρισκόμαστε κάθε μέρα στους δρόμους του αγώνα, για να υπερασπίσουμε τον ημερήσιο σταθερό χρόνο εργασίας, το 8ωρο, ενάντια στη διευθέτηση που μας γυρίζει πίσω στο μεσαίωνα, τη στιγμή που πρέπει να πάμε μπροστά», τόνισε ο γγ. του ΚΚΕ.

Και προσέθεσε: «Πρέπει να διεκδικήσουμε και να κατοχυρώσουμε το 7ωρο, το 35ωρο, το πενθήμερο, να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία και να μπορούν οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, μέσα από τα σωματεία τους, μέσα από τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες τους να αποφασίζουν για τις μορφές πάλης που θέλουν να ακολουθήσουν, για τα αιτήματα και το περιεχόμενο των διεκδικήσεων τους».

Ο Δ. Κουτσούμπας κατέληξε στη δήλωσή του πως «ο αγώνας μπορεί να είναι δύσκολος, όμως, τελικός νικητής θα είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός».