Την ξεκάθαρη και σαφή θέση του για το πλάνο της δημιουργίας των Β’ ομάδων των ΠΑΕ της Superleague γνωστοποίησε ο Ολυμπιακός με ανακοίνωση του το πρωί της Πέμπτης. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέστησαν σαφές πως προσεγγίζουν ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για την πρόοδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας και δεν άφησαν κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Με την ανακοίνωση του ο Ολυμπιακός διευκρινίζει με καθαρό τρόπο ότι προτείνει οι ΠΑΕ της Superleague να μην καρπώνονται έσοδα από την παρουσία των Β’ ομάδων τους στη Superleague 2, αλλά αντίθετα να αφήνουν σαν παρακαταθήκη στις άλλες συμμετέχουσες στην κατηγορία την αναβάθμιση του προϊόντος και φυσικά την προσέλκυση περισσότερων χορηγών.

Ουσιαστικά, ο Ολυμπιακός απαντά με επιχειρήματα στις προσπάθειες του προέδρου της Superleague 2 Λεωνίδα Λεουτσάκου να τορπιλήσει μία ιδέα που μόνο οφέλη θα έχει για την Ένωση στην οποία προεδρεύει. Μάλιστα, ο πρωταθλητής Ελλάδας ζητά ένα τόσο επιτυχημένο πρότζεκτ ανά την Ευρώπη, να μην αφεθεί στα χέρια «κάποιων λαθρεπιβατών του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Με την υιοθέτηση της πρότασης του Ολυμπιακού, δεν θα υπάρχει κανένα σοβαρό αντεπιχείρημα για να μην πάρουν μέρος οι Β’ ομάδες στο πρωτάθλημα της Superleague 2, όταν μόνο οφέλη θα προκύψουν για όλους.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εδώ και πολλά χρόνια είναι υπέρμαχος της δημιουργίας «ομάδων Β» στη Super League 2. Κάτι που έχει ήδη υιοθετηθεί πριν από χρόνια από όλες τις ποδοσφαιρικά προηγμένες χώρες της Ευρώπης, καθώς οι «ομάδες Β» αναβαθμίζουν ποδοσφαιρικά και οικονομικά το πρωτάθλημα που θα συμμετάσχουν. Μάλιστα για πρώτη φορά οι περισσότερες «μεγάλες» ομάδες έχουν συμφωνήσει σε αυτό.

Ξεκαθαρίζουμε στον Πρόεδρο της Super League 2 κ. Λεουτσάκο και σε όσους προσπαθούν να πυρπολήσουν κάθε προοπτική αναβάθμισης του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς το μόνο που πραγματικά ξέρουν να κάνουν είναι να το απαξιώνουν, όπως πρόσφατα διαπίστωσε όλη η φίλαθλη κοινή γνώμη μέσα από τις εικόνες ντροπής που είδαμε στην κρατική τηλεόραση, με επιθέσεις, εισβολές, απειλές, καταστρατήγηση υγειονομικών πρωτοκόλλων ακόμα και ψευδείς εκθέσεις της Αστυνομίας και άλλες αξιόποινες πράξεις στους αγώνες του Ιωνικού και άλλων ομάδων στα γήπεδα της Νίκαιας, των Χανίων, της Ξάνθης κλπ, ότι η πάγια θέση της ομάδας μας είναι: οι «ομάδες Β» των ΠΑΕ της Super League 1 να μην έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν κανένα ποσό από τα έσοδα των ομάδων της Super League 2 (τηλεοπτικά δικαιώματα, κεντρικές χορηγίες, στοίχημα κλπ).

Δηλαδή οι συμμετέχουσες στη Super League 2 ομάδες, θα καρπωθούν αποκλειστικά την υπεραξία στα έσοδα της Super League 2 από τη συμμετοχή των «ομάδων Β» των ΠΑΕ της Super League 1 είτε εμπορική, είτε σε τηλεοπτικά δικαιώματα, είτε από τους χορηγούς του πρωταθλήματος.

Το πραγματικό ποδόσφαιρο και η Πολιτεία δεν μπορούν να αφήσουν την τύχη ενός τόσο επιτυχημένου σε όλη την Ευρώπη project στα χέρια κάποιων λαθρεπιβατών του ελληνικού ποδοσφαίρου και πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν οι εξελίξεις, για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου από τους αρμόδιους φορείς που έχουν ήδη καθυστερήσει».