Καθησυχαστικός, όσον αφορά στον σεισμό μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε το Αίγιο και έγινε αισθητός στην Αθήνα, εμφανίσθηκε ο Ευθύμης Λέκκας.

Μιλώντας στο iEidiseis, o Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών ΕΚΠΑ δήλωσε πως «η σεισμική δόνηση εκδηλώθηκε στις 18:10, είναι της τάξεως των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην περιοχή νότια του Αιγίου».

«Ήταν έντονη στο Αίγιο, αλλά έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα. Δεν ανησυχούμε, διότι ήταν κάποιου σημαντικού βάθους -της τάξεως των 30 χιλιομέτρων- και δεν αναμένουμε και μετασεισμική δραστηριότητα», προσέθεσε ο Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας.

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ήταν ο κύριος σεισμός», κατέληξε ο κ. Λέκκας.

Τι λέει ο Άκης Τσελέντης

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώνει πως δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό για τον συγκεκριμένο σεισμό.

«Προς το παρόν δε βλέπω κάτι ανησυχητικό για την συγκεκριμένη περιοχή η οποία δίνει αυτής της τάξης μεγέθους σεισμούς» σημειώνει στην ανάρτησή του, παραθέτοντας και μια φωτογραφία με οδηγίες για σεισμική προστασία στο σπίτι.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, καθηγητής Γεράσιμος Παπαδόπουλος γράφει:

«Σεισμός 4,8 στην Αχαΐα. Έντονα αισθητός. Όχι ιδιαίτερα ανησυχητικός, λόγω βάθους».