«Ο χειρότερός μου φόβος είναι να έχουμε λεφτά και να μην τα χρησιμοποιήσουμε σωστά», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος  Σκυλακάκης, σε παρέμβασή του κατά την διάρκεια του Regional Growth Conference.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπερθεμάτισε της σημασίας του Ταμείου Ανάκαμψης και του πόσο θα βοηθήσει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία. Αναφέρθηκε στο μεγάλο κενό επενδύσεων στη χώρα την περίοδο 2010-2018 που οδήγησε σε brain drain και σε μη εκσυγχρονισμό του κράτους, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία των δημοσίων επενδύσεων για να κινητοποιηθούν οι ιδιωτικές.

Στο πάνελ το οποίο είχε θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στη μετά covid εποχή συμμετείχαν επίσης ο Βίτορ Γκασμάρ, διευθυντής Οικονομικών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η καθηγήτρια Φοίβη Κουντούρη και ο Καθηγητής Τζέφρι Σακς.

Από την πλευρά του, ο Βίτορ Γκάσπαρ αναφέρθηκε στις προκλήσεις που δημιουργούνται για την παγκόσμια οικονομία μετά την πανδημία του κοροναϊού.

Τόνισε πως οι προβλέψεις «δείχνουν» ότι ο εμβολιασμός στο τέλος του 2022 θα φτάσει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού ενώ η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί παρά την αρχική αβεβαιότητα.

Ο Τζέφρι Σάκς μίλησε για τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργεί το καλό κλίμα της Ελλάδας, στους τομείς της αιολικής ενέργειας και του τουρισμού.

Τέλος, η κ. Φοίβη Κουντούρη υποστήριξε πως η Ελλάδα χρειάζεται εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, συνθήκες για ευνοϊκότερη πρόσβαση στην εργασία καθώς επίσης και πολιτικές στην φορολογία. Πρέπει να εκσυγχρονιστεί ο δημόσιος τομέας με ένα τρόπο ώστε να ενδυναμωθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις για να επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη, κατέληξε.

Πηγή: ΟΤ