Η Μαρία Σάκκαρη μπορεί να δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ κόντρα στην Καταρίνα Ζαβάτσκα, όμως ήταν καταπληκτική στο δεύτερο, επικρατώντας της Ουκρανής με 2-0 (6-4, 6-1) σετ για τον πρώτο γύρο του Roland Garros.

Η ελληνίδα τενίστρια είχε κάποια προβλήματα με το σερβίς της στην αρχή του αγώνα, όμως όταν βρήκε ρυθμό η Ουκρανή δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα της 26χρονης, παίρνοντας έτσι την πρόκριση στο δεύτερο γύρο του γαλλικού Όπεν, όπου θα περιμένει την αντίπαλό της.

Στο πρώτο σετ καμία από τις δύο τενίστριες δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το σερβίς της, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο πέμπτο γκέιμ για να κερδίσει η Μαρία γκέιμ στο οποίο σέρβιρε εκείνη.

Η Ουκρανή πίεσε τη Σάκκαρη, όμως εκείνη βρήκε τις απαντήσεις στα ανεβάσματά της και τελικά έκανε το 6-4, για να κάνει έτσι το 1-0 στα σετ.

Η συνέχεια ήταν απλούστερη για την ελληνίδα τενίστρια, που βρήκε ρυθμό μέσα από τα δυνατά και καλά σερβίς της, περιορίζοντας τις επιστροφές που είχε ως κύριο όπλο της η Ζαβάτσκα.

Η Μαρία όταν πήρε… φόρα δε σταμάτησε και πήγε γρήγορα το ματς στο 5-0.

Η Ουκρανή μείωσε σε 5-1, όμως ήταν πια αργά, καθώς η Σάκκαρη καθάρισε τον αγώνα, έκανε το 2-0 σετ και θα συνεχίσει στο 2ο γύρο του Roland Garros.