Κραυγή σιωπής από τη Ναόμι Οσάκα που αποφάσισε να πετάξει το μπαλάκι του τένις έξω από το τερέν.

Η ξαφνική απόφαση της τενίστριας, που θεωρείται διάδοχος της Σερένα Γουίλιαμς και είναι ήδη δεύτερη στον κόσμο, προκάλεσε σάλο.

Διεκδίκησε το δικαίωμά της στη σιωπή όταν δε θέλει να δίνει συνεντεύξεις, κάνοντας άνω κάτω το Ρολάν Γκαρός και προκαλώντας την οργή των διοργανωτών.

«Ο πυρήνας των κανονισμών του Grand Slam είναι η ευθύνη των παικτών να δίνουν συνεντεύξεις στα μέσα, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του αγώνα».

Για την απόφασή της να αγνοήσει τους κανόνες των αγώνων, επιβλήθηκε στην 23χρονη Γιαπωνέζα πρόστιμο, ύψους 15 χιλιάδων δολαρίων.

«Δεν θα δώσω συνεντεύξεις και δεν είναι κάτι προσωπικό με το τουρνουά ή με κάποιους δημοσιογράφους. Με τους περισσότερους, έχω καλή σχέση. Ωστόσο, τα τουρνουά πρέπει να σταματήσουν να απειλούν τους αθλητές πως αν δεν δώσουν συνέντευξη Τύπου θα τους επιβληθεί χρηματική ποινή και να σταματήσουν να αγνοούν τη ψυχική μας υγεία. Ελπίζω το ποσό που θα με τιμωρήσει το τουρνουά για όλο αυτό, να πάει σε μια φιλανθρωπία που έχει να κάνει με τη ψυχική υγεία», δήλωσε η πρωταθλήτρια.

Το χρονικό της «ανταρσίας» και η μάχη με την κατάθλιψη

Η Ναόμι Οσάκα νίκησε την Ρουμάνα Παρίτσια Μαρία Τιγκ, στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Αρνήθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Αιτία, η αφόρητη πίεση του πρωταθλητισμού αλλά η ψυχολογική επιβάρυνση να «απολογείται» για την απόδοση της αλλά και επειδή περνάει μεγάλες περιόδους κατάθλιψης.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η Ναόμι Οσάκα έγραψε:

«Ο θυμός είναι μια έλλειψη κατανόησης. Η αλλαγή κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα».

Στο πλευρό της και η μεγάλη πρωταθλήτρια του τένις Σερένα Γουίλιαμς.

«Τη νιώθω τη Ναόμι.Μακάρι να την αγκάλιαζα.Ξέρω πως νιώθει.Έχω βρεθεί σε ανάλογες θέσεις.Ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός και αντιμετωπίζει τα πράγματα διαφορετικά. Αφήστε τη να το χειριστεί με τον τρόπο που νομίζει».

Για την Αμερικανογιαπωνέζα πρωταθλήτρια λίγη σημασία έχει η δόξα και το χρήμα.

Αν και έχουν απομείνει μόνο 4 εβδομάδες να από το Γουίμπλεντον αμφίβολη είναι και η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς που θα γίνουν στη χώρα καταγωγής της.

Ωστόσο, για την ίδια τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη σημασία από τη σωτηρία της ψυχής της.