Ο Τικίνιο Σοάρες είναι εδώ. Και θα μείνει.

Ο σπουδαίος βραζιλιάνος σέντερ φορ, που έφτασε στην Ελλάδα το βράδυ της Κυριακής, αποτελεί μια από τις κορυφαίες μεταγραφές που έχει κάνει ελληνική ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Ένας περιζήτητος, ελεύθερος ποδοσφαιριστής, που ο Ολυμπιακός τον έπεισε ότι το δικό του πρότζεκτ είναι καλύτερο και του ταιριάζει περισσότερο.

Απορρίπτοντας όλες τις άλλες προτάσεις που είχε. Προτάσεις που έφταναν σε διψήφιο αριθμό. Από Ευρώπη, Αραβία, αλλά και Βραζιλία.

Ο Ολυμπιακός έκανε δικό του τον Τικίνιο όχι γιατί του προσέφερε περισσότερα χρήματα. Αυτό είναι σαφές: σχεδόν όλες οι άλλες προσφορές που είχε τού εξασφάλιζαν περισσότερα λεφτά. Και κάποιες καλύτερο πρωτάθλημα.

Γιατί, λοιπόν, ο ίδιος επέλεξε τον Ολυμπιακό; Διότι πείστηκε πως στον Πειραιά συμβαίνει κάτι σημαντικό. Πίστεψε σε όσα άκουσε. Έψαξε, ρώτησε, έμαθε. Και εντέλει άκουσε έναν από τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να γίνει ο παίκτης που είναι σήμερα: τον Πέδρο Μαρτίνς. Και τον ακολουθεί στον Πειραιά.

Βεβαίως, καμία συμφωνία δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν και τα νούμερα δεν ήταν τα «σωστά». Έτσι, ο Ολυμπιακός φρόντισε να κάνει μια πολύ καλή προσφορά στον Τικίνιο και τον ατζέντη του, Ντέκο.

Προσέφερε, μάλιστα, κλειστό 3ετές συμβόλαιο στο βραζιλιάνο φορ, με… έξτρα κίνητρο και με απολαβές που (μαζί με τα μπόνους) μπορεί να αγγίξουν τα 6 εκατ. ευρώ για την 3ετία και πήρε το μεγάλο «ναι».

Με το δυναμικό σέντερ φορ να υπογράφει, εντέλει, το κλειστό 3ετές που του έδωσε ο Ολυμπιακός, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Ο Τικίνιο βρίσκεται από το πρωί στο πόδι. Αρχικά βρέθηκε στο θεραπευτήριο Metropolitan, όπου υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Η συνέχεια περιλαμβάνει εργομετρικό έλεγχο, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα οι άνθρωποι του συλλόγου σε τι κατάσταση βρίσκεται και να προετοιμάσουν το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα επανένταξης για τον παίκτη.

Ο οποίος θα ξεκινήσει πριν από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στο Ρέντη, καθώς πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Η ανακοίνωση της απόκτησης του Τικίνιο θα γίνει σήμερα και αφού ο Βραζιλιάνος μεταβεί στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου βρίσκεται από το πρωί ο Ντέκο, με σκοπό να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Μια τυπική διαδικασία, καθώς, όπως έχει γράψει to10.gr, που αποκάλυψε το έντονο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον παίκτη, η συμφωνία έχει επιτευχθεί εδώ και καιρό.

Η ΚΟΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΡΤΙΝΣ – ΤΙΚΙΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016-17